26. marts 2019
Alle hidtidige oplæg til linjeføring for en Kattegatforbindelse fra Sjælland har taget udgangspunkt i Kalundborg Kommune. Men præcist hvorfra er der ingen, der ved med sikkerhed endnu.
gallery icon

Se billedserie

Alle hidtidige oplæg til linjeføring for en Kattegatforbindelse fra Sjælland har taget udgangspunkt i Kalundborg Kommune. Men præcist hvorfra er der ingen, der ved med sikkerhed endnu.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Linjeføring er ikke afklaret endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Linjeføring er ikke afklaret endnu
Kalundborg - 07. december 2018 kl. 19:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Bjarne Robdrup
Der bliver ganske vist sat penge af til en forundersøgelse. Men forud for den afventer et flertal i regeringen resultaterne af en såkaldt screening. Projekt Kattegat-forbindelse har knap skrevet forordet endnu, og linjeføringen er der ingen, der kan sige noget konkret om.

Det er konklusionen på de udtalelser i sagen, som Transport-, Bygnings- og Boligministeriets pressechef, Mia Josiassen, aktuelt kan komme med på vegne af ministeren, Ole Birk Olesen (LA).

- Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat 60 millioner kroner på finansloven til en forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat. Forundersøgelsen vil være den første konkre- te planlægningsundersøgelse af en Kattegatforbindelse, og vil kunne give et billede af, hvordan en fremtidig forbindelse potentielt kan se ud. Der er derfor, konkluderer Mia Josiassen, ikke taget stilling til eksempelvis linjeføringen endnu.

Pressechefen tilføjer, at »foreløbige beregninger i foråret viste, at en fast forbindelse over Kattegat - som en ren vejforbindelse - ser ud til at kunne finansieres af brugerne alene og derfor ikke kræver finansiering fra statskassen«.

- På den baggrund igangsatte ministeren en grundigere beregning i form af en såkaldt screening, som både vurderer en ren vejforbindelse og en kombineret vej- og baneforbindelse. Det betyder også, at regeringen og Dansk Folkeparti vil tage nærmere stilling til, hvordan forundersøgelsen skal udformes, når resultaterne af den igangværende screening foreligger.

Hvor længe der vil gå, før screeningen er tilendebragt, er der ingen, der kan sige noget konkret om endnu.

Jacob Jensen, finansordfører i Venstre, agter at stille transportministeren nogle spørgsmål til sagen ikke mindst med baggrund i Røsnæs, og det er Jacob Jensens vurdering, at forundersøgelsen vil kunne være færdig omkring et års tid efter, at den er sat i værk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk