18. december 2018
I hallen på Rynkevangskolen i Kalundborg var der samlet set op mod 500 skinnemeter i brug til udstillingen.  Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

I hallen på Rynkevangskolen i Kalundborg var der samlet set op mod 500 skinnemeter i brug til udstillingen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mekka for tog-fans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mekka for tog-fans
Kalundborg - 26. november 2017 kl. 14:19
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg: Uden konkurrerende udstillinger kunne det have været endnu større. Men det var afgjort både stort og imponerende, da der lørdag klokken 10 blev åbnet ind til Modeljernbanernes Dag på Rynkevangskolen i Kalundborg. Her fyldte udstillingen hele tennishallen med 83 modulmeter og 12 Märklin-meter - op mod 500 meter spor alle ekstra spor medregnet.

Togene er flotte. Vildt detaljerede og nogle med autentisk (halvdårlig) stationslyd og lys. Men alt det omkring togene er mindst lige så flot og krævende, om det så er landskaber eller landsbyer. Og så er der dem, der tager det ekstra skridt... Som familien Elling, der har skabt et togmiljø inspireret af Kalundborg - med Avista Oil-fabrikken lige ved siden af et Sydhavns-pakhus og den store Peder Paars-færgemodel. Der er også en stor DLG-silo, der minder om noget, der har stået på havnen i Kalundborg, og model-siloen er forsynet med et stykke beton fra den store, nu nedrevne DLG-silo.

Lige foran siloen holder en mini-politibil med blåt blink i mikroformat: Dioderne er blot 0,2 gange 0,4 mm, fortæller Jakob Elling med sin far Mikkel smilende i baggrunden.

Udstillerne er svenskere fra klubben Skånska N, mindst én nordmand og danskere, og den lokale modeljernbaneklub viser nybyggede tog på Modeljernbanernes Dag, som holdt åbent på Rynkevangskolen i Kalundborg både lørdag og søndag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk