29. september 2020
Søndag klokken 12.00 var der ansøgningsfrist til kvote 1. Ansøgertallene til Proffesionshøjskolen Absalons uddannelser i Kalundborg er de bedste nogensinde. Foto: Per Christensen
Søndag klokken 12.00 var der ansøgningsfrist til kvote 1. Ansøgertallene til Proffesionshøjskolen Absalons uddannelser i Kalundborg er de bedste nogensinde. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange ansøgere til lokale uddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ansøgere til lokale uddannelser
Kalundborg - 05. juli 2020 kl. 15:53
Af Thomas Rye

Mens centerchef Dorthe Kjær Pedersen gerne havde set højere ansøgertal til Professionshøjskolen Absalons nye diplomingeniøruddannelse i maskinteknologi, så har hun intet at klage over i forhold til skolens andre uddannelser i Kalundborg.

arrow Læs også: FAKTA: Her er studierne med flest ansøgere

Både ansøgertallene til diplomingeniøruddannelsen i biotek og til uddannelsen som bioanalytiker går frem i forhold til tidligere år, og er begge på deres højeste niveau nogensinde.

- Vi har for alvor fået bidt os fast i Kalundborg. Det ser rigtig godt ud for begge uddannelser, siger Dorthe Kjær Pedersen.

Diplomingeniøruddannelsen i biotek er helt oppe på 72 ansøgere, hvilket er en fremgang på 11 procent i forhold til 2019. Samtidig har uddannelsen som bioanalytiker modtaget 29 ansøgere, hvilket er to mere end sidste år.

Uddannelseschefen mener, at begge uddannelser har vist sin berettigelse i Kalundborg. Næste skridt bliver at få hjulpet den nye diplomingeniøruddannelse i maskinteknologi godt i gang.

- Jeg ser meget gerne, at vi er oppe på omkring 20 ansøgere næste år, siger Dorthe Kjær Pedersen.

Til hjælp for dette nævner hun blandt andet byggeriet af det nye knapt 5.000 kvadratmeter store campus i Kalundborg står færdigt til juli næste år. Hun forventer at det nye campus, vil gøre det endnu lettere at lokke elever til at lade sig uddanne i Kalundborg.

- Det vil alt andet lige gøre vores uddannelser mere attraktive og styrke det lokale studiemiljø. Samtidig har det vist sig, at en noget større procentdel af ansøgerne på diplomingeniøruddannelsen i maskinteknologi er lokale i forhold til vores andre uddannelser. Vi tror at det nye campus vil gøre en forskel i forhold til dem, siger hun.

Begge ingeniøruddannelser uddanner ingeniører som kan arbejde på lokale industrivirksomheder i Kalundborg Kommune.

- Lidt firkantet sat op så plejer jeg at sige, at ingeniører i bioteknologi og maskiningeniører arbejder med det samme. De første arbejder med det, som foregår inde i tankene, mens de andre arbejder med alt det, som foregår ude omkring dem.

arrow Færre vil være pædagog trods mål om bedre normeringer
05. juli 2020 kl. 16:18 Opdateret: kl. 16:20
arrow Færre ansøgere end håbet til ny uddannelse
05. juli 2020 kl. 15:51 Opdateret: kl. 15:51
arrow FAKTA: Så mange har søgt videregående uddannelse gennem årene
05. juli 2020 kl. 15:14 Opdateret: kl. 15:16
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk