20. januar 2019
En affotografering af en af Lundbyes tegninger, der skal vises på den omfattende udstilling i Bispegården til sommer. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

En affotografering af en af Lundbyes tegninger, der skal vises på den omfattende udstilling i Bispegården til sommer. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lundbye-udstilling med heftigt vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lundbye-udstilling med heftigt vokseværk
Kalundborg - 16. april 2018 kl. 21:09
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg Kunstforenings planlagte udstilling af akvareller, tegninger og malerier af guldaldermaler J. Th. Lundbye under Lundbye Festival i Kalundborg vokser og vokser for hvert møde i styregruppen - ligesom festivalens øvrige program og antallet af samarbejdspartnere.

Nu er udstillingen i Bispegården oppe på 120 værker af Kalundborgs berømte bysbarn, der markeres med en festival i anledning af 200-året for hans fødsel.

Det har ikke været muligt at låne værker til udstillingen fra stats-anerkendte museer, heller ikke Kalundborg Museum, og derfor er de 120 værker udelukkende fra private samlere. Dermed får udstillingen en eksklusiv karakter.

Den kendte landskabsmaler og kirkekunstner Maja Lisa Engelhardt, der stammer fra Kalundborg, har stillet sin lille samling af Lundbye-værker til rådighed for udstillingen.

I den nærmeste fremtid skal hun og kunsthistoriker Sarah Fredholm se de 120 indlånte værker igennem og kuratere udstillingen.

- Når vi tager afsæt i private samlinger, kan vi vise værker, som ikke før har været udstillet sammen. Vi får en mere nuanceret og sjovere udstilling, som ikke skal passe ind i en bestemt kuratering, mener kunstneren.

Som supplement til Kalundborg Kunstforenings Lundbye-udstilling i Bispegården, der åbner lørdag den 11. august, fremviser Kalundborg Museum de Lundbye-værker, som museet og Kalundborg Kommune ejer, på en særudstilling i guldalderstuerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk