22. september 2021
Maja Lise Engelhardt under arbejdet med at nedskalere sin Lundbye-skulptur. De 50 små bronzeskulpturer  sælges til fordel for Lundbye Kunstfestival. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Maja Lise Engelhardt under arbejdet med at nedskalere sin Lundbye-skulptur. De 50 små bronzeskulpturer sælges til fordel for Lundbye Kunstfestival. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lundbye-skulptur til salg i miniformat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lundbye-skulptur til salg i miniformat
Kalundborg - 26. juli 2021 kl. 18:27

Lørdag den 7. august vender guldaldermaleren J.Th. Lundbye hjem til sin fødeby Kalundborg. Men han kommer ikke alene. Med sig har han 50 små brødre, der ligesom han selv er formet af billedkunstner Maja lisa Engelhardt og støbt i bronze på kunststøberiet Fonderia Artistica Mariani i Pietrasanta i Italien.

Lundbye i stor størrelse, 2,4 meter, bliver afsløret på det sted ved sydgavlen af Kaalund Kloster, der er forberedt til ham. Det sker 7. august. De små figurer kommer til salg fra og med samme dag på Bispegården i Kalundborg, hvor Lundbye Kunstfestivals hovedudstilling med privatejede værker af de nære malervenner J.Th. Lundbye, Lorenz Frølich og P.C. Skovgaard åbner straks efter skulpturafsløringen.

De små støbte lundbyer er 24 cm høje kopier(skala 1:10) af den store skulptur. Et litografi af Maja Lisa Engelhardt følger med i købet.

Lundbye Kunstfestival er inde i sin fjerde uge. På Bispegården viser Kalundborg Kunstforening 100-års fødselsdagsudstillingen med værker af Hans Sørensen og Mogens Balle. Forfatter og kurator Palle Bruun Olsen viser rundt på udstillingen 28. juli. 31. juli holder Grete og Annemarie Balle foredrag om Mogens Balle under overskriften »Den kunstneriske inspiration. Billetter købes på www.lundbyekunstfestival.dk

På Kalundborg Museum fortsætter udstillingen med museumsejede værker af vennerne Lundbye, Frølich og Skovgaard. Og her kan man bl.a. se det sidste maleri, J.Th. Lundbye nåede at male. »Motiv fra Julebæksbroen med Udsigt til Kullen og Høganæs. Vinterlandskab uden Snee.« Det blev malet efter et inspirationsophold i februar 1848 på avlsgården og traktørstedet »Godt-Haab« nær Helsingør, og det var et af syv Lundbye-billeder, der blev udstillet på Kunstakademiets årlige udstilling, som åbnede 1. april 1848.

Dagen efter, 2. april, mødte den 29-årige kunstner fra morgenstunden op på Rosenborg Eksercerplads til militær træning. Han havde - med fatale følger - meldt sig til det, der senere er blevet kendt som første slesvigske krig eller treårskrigen. 26. april omkom han ved en vådeskudsulykke nær fronten i Sønderjylland.

»Vinterlandskab uden Snee« blev efter Lundbyes død erhvervet af P.C. Skovgaard, som gjorde træerne til venstre i billedet færdige. På den måde passer det fint til temaet for udstillingen på Kalundborg Museum - og for hele Lundbye Kunstfestival 2021: Ven- og arbejdsfællesskabet mellem Skovgaard, Lundbye og Frølich.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk