27. september 2020
Debatten om Raklev Skoles fremtid har fyldt meget i Raklevområdet i den seneste tid. Nu vil Raklev og omegns lokalråd holde et debatmøde med Kommunalbestyrelsen om sagen. Foto: Sarah Stoltenberg
Debatten om Raklev Skoles fremtid har fyldt meget i Raklevområdet i den seneste tid. Nu vil Raklev og omegns lokalråd holde et debatmøde med Kommunalbestyrelsen om sagen. Foto: Sarah Stoltenberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalråd savner åbenhed og gennemsigtighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalråd savner åbenhed og gennemsigtighed
Kalundborg - 14. juni 2019 kl. 05:58
Af Thomas Rye

Raklev og omegns lokalråd inviterer i næste uge Kommunalbestyrelsen til dialogmøde i Raklev Sognehus om Raklev Skole, og den usikkerhed skolen har været igennem de seneste måneder.

På et møde i Børn- og Familieudvalget i sidste uge, valgte et enigt udvalg en model for skolens fremtid, der betyder at Raklev Skole får lov til at fortsætte som hidtil.

Lokalrådet havde lavet deres eget høringssvar til diskussionen omkring Raklev Skoles fremtid, når der undervisningssystemet Leaps efter sommerferien implementeres fuldt ud på Skolen på Herredsåsen. Høringssvaret fra lokalrådet blev ikke inddraget i det officielle høringsmateriale, da man fra administrationens side ikke fandt at lokalrådet var høringsberettiget. Lokalrådet er dog umiddelbart godt tilfredse med Børn- og Familieudvalgets beslutning. Alligevel vil lokalrådet gerne have en debat med Kommunalbestyrelsen om flere af de spørgsmål som de rejser i deres høringssvar.

- Processen omkring indførslen af Leaps og diskussionen om Raklev skole, har fyldt vores bestyrelse med undren og bekymring. Vi mener, at de spørgsmål vi rejser, er af universel karakter og af betydning for beboerne i alle de små lokalsamfund i Kalundborg Kommune. Vi tror, at vi alle kan blive klogere af et sådan dialogmøde, siger formand Esben Hansen.

- Hvis vi gerne vil have folk til at flytte til Kalundborg Kommune, så kræver det at tilflytterne har tillid til de lokale politikere og til den måde det politiske system arbejder. Tillid kræver troværdighed, gennemskuelighed og åbenhed, siger Esben Hansen.

Denne gennemskuelighed savner bestyrelsen i sagen om Leaps, Skolen på Herredsåsen og Raklev Skole.

- Beslutningerne og processen om indførelse af LEAPS i Kalundborg kommune virker som et mørkelagt område, som ingen kan forklare eller vil forklare. Hvem har taget beslutningen om at indføre LEAPS i Kommunen eller på Skolen på Herredsåsen, spørger Esben Hansen.

Formand for Børn- og Familieudvalget Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V) afviser kritikken.

- Der er ikke blevet skjult noget i denne sag, og hvis nogen har spørgsmål til den politiske proces, er de velkomne til at kontakte mig. Beslutningen om at deltage i Leaps er dog ikke politisk. Vi har et decentralt skolesystem, og beslutningen er truffet på Skolen på Herredsåsen, siger han.

Formanden har endnu ikke fået fået afklaret, om han har mulighed for at deltage i debatmødet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk