23. oktober 2020
Svebølles gamle rådhus bruges i dag midlertidigt af Sprogcentret i Kalundborg. Foto: Thomas Olsen
Svebølles gamle rådhus bruges i dag midlertidigt af Sprogcentret i Kalundborg. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalråd håber på politisk dialog om rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalråd håber på politisk dialog om rådhus
Kalundborg - 20. september 2019 kl. 06:24
Af Martin Stokkebro Moestrup

Hvis ikke han gjorde det torsdag, gør han fredag. Altså sætter sig til tasterne og skriver til samtlige medlemmer af kommunalbestyrelsen i Kalundborg.

Formand Peer Justesen og resten af Svebølle Lokalråd arbejder fortsat videre med drømmen om at bevare Svebølles gamle rådhus og få lavet det om til eksempelvis et kultur- og foreningshus, når Sprogcentret i Kalundborg, der bruger rådhuset midlertidigt, rykker ud.

Det er det mailen til lokalpolitikerne kommer til at handle om.

- Jeg vil anmode politikerne om at revurdere beslutningen om at rive rådhuset ned og placere den nye daginstitution (som kommunalpolitikerne afsatte 30 millioner kroner til i forbindelse med Budget 2019, red.) dér.

- Jeg gør også opmærksom på, at vi er utrolig glade for den nye daginstitution. Men dels mener vi ikke, at der bliver ordentlig plads til den på rådhusgrunden, dels mener vi, at vi kan få rigtig meget gavn af rådhuset i stedet for at rive det ned, siger Peer Justesen.

I næste uge indleder kommunalpolitikerne forhandlingerne om næste års budget med deres budgetseminar, der løber af stablen torsdag og fredag.

Peer Justesen, der kender det politiske spil efter selv tidligere at have siddet i kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti, håber, at Svebølles gamle rådhus kan kile sig ind som et af samtalepunkterne.

- Jeg håber da, at de vil tage det op, og at det er noget, der vil blive diskuteret under forhandlingerne, siger lokalrådsformanden.

Som det også har været beskrevet tidligere, har lokalrådets primært foreslået, at den nye daginstitution i stedet kunne ligge ude i nærheden af produktionsskolen FGU Nordvestsjælland i den sydlige del af Svebølle, hvor kommunen i forvejen ejer noget jord.

Der er mere plads og bedre tilkørselsforhold, argumenterer lokalrådet blandt andet.

- Men der kunne også være andre muligheder. Det er vi åbne for, siger Peer Justesen.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk