12. december 2019
Der er plads til både store og små, når Løve er ramme om det årlige ringridningsstævne. I år på en stubmark på Vester Løvevej. Foto: Løve Ringridning
Der er plads til både store og små, når Løve er ramme om det årlige ringridningsstævne. I år på en stubmark på Vester Løvevej. Foto: Løve Ringridning
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løve holder fast i gammel tradition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løve holder fast i gammel tradition
Kalundborg - 14. august 2019 kl. 08:09
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag 17. august er der hestevrinsk og ring­ridere på række på stubmarken på Vester Løvevej. Det er 38. gang, at landsbyen er ramme om stævnet, som både byder på spænding og hygge.

*
Der var engang, for ikke så mange årtier siden, at ringridninger kunne opleves flere steder på Sjælland, inspireret af de sønderjyske traditioner omkring Sønderborg, som endda huser et ringridningsmuseum.

I dag kan man opleve ring­ridning i stævneformat på Amager og Sydsjælland - og så er der Løve.

Initiativrige borgere i kredsen omkring Løve Forsamlingshus tog i begyndelsen af 80'erne fat på at skabe en ny lokal begivenhed, og med mange ryttere og heste i området var det naturligt at kaste sig over ringridning. Ryttere i alle aldre og fra hele Sjælland strømmede til.

I dag er der lidt færre heste og ryttere, men det er fortsat en sjov begivenhed at overvære, og så kaster stævnet som oftest lidt penge af til Støtteforeningen for Løve Forsamlingshus, der sætter i scene sammen med den arbejdsgruppe, der styrer stævnet.

Det er tredje gang, at Gitte Olsen er med i denne arbejdsgruppe:

- Vi forventer mellem 30 og 40 heste og ryttere, for det er som oftest i den størrelsesorden, siger hun.

Årets stævne finder sted på Vester Løvevej. Det er sjældent samme sted hvert år, for et ringriderstævne skal foregå på en stubmark, og høsten skulle jo gerne være i hus, før de store heste kommer bragende.

- Stævnet er selvsagt et af de største, der er tilbage, og vi glæder os, siger Gitte Olsen - og tilføjer, at begivenheden i år afvikles for 38. gang.

Sådan foregår det
Der rides i trav eller galop gennem to galger, hvor der med spyd skal fanges en lille ring. Den rytter, der fanger flest ringe, vinder.

Stævnet har deltagere i alle aldre og former og er som regel langt mere farverigt end traditionelle ridestævner. En del af deltagerne har været med, siden traditionen begyndte tilbage i 1982, men også nye ryttere kommer til fra både lokalområdet og det øvrige Sjælland.

Løve Ringridning har som noget særligt en travklasse, som gør det muligt at have en trækker med. Således rummer stævnet også de helt unge og de urutinerede ryttere.

Der er flotte pokaler at dyste om.

Stævneområdet er åbent for publikum fra klokken 12. Entré er 25 kroner for voksne og 10 kroner for børn. Der sælges øl, vand, kaffe, kage, pølser og is på pladsen, og som sagt - overskuddet går til Støtteforeningen for Løve Forsamlingshus og således til støtte for byens samlingssted.

BR

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk