8. august 2020
Løve Mølle. Henning Vingborg. Foto: Brian Jensen
gallery icon

Se billedserie

Løve Mølle. Henning Vingborg. Foto: Brian Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løve Mølle er tæt på målstregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løve Mølle er tæt på målstregen
Kalundborg - 09. juli 2020 kl. 18:22
Af Brian Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Løve Møllelaug er tæt på at have samlet de nødvendige midler for at få renoveret den gamle mølle, der blev bygget første gang i 1860. Foreningen skal bruge 2.105.000 kroner for at kunne sætte gang i reparationerne og mangler blot 60.000 kroner. Men da Løve Mølle­laug skal have hele beløbet til rådighed, før arbejdet kan gå i gang, må man væbne sig med tålmodighed.

Blandt de store bidragsydere er Foreningen Realdania, der har bevilliget en million kroner, samt Slots- og Kulturstyrelsen, der har bidraget med 500.000 kroner. Desuden er der kommet 300.000 kroner fra Augustinus Fonden og yderligere 60.000 kroner fra Brand af 1848 Fond.

- Og så bruger vi 185.000 kroner af vores egne midler. Vi har søgt en fond for de sidste penge, men på grund af corona udbetaler de ikke midler i resten af året, fortæller Henning Vingborg, der er en af de cirka 80 medlemmer i Løve Møllelaug.

Han forventer, at renoveringen går i gang til foråret. Interessen for Løve Mølle er ganske intakt. Det blev bevist i lørdags, hvor seks-årige Sigurd fra Jyderup holdt fødselsdag på møllen - og havde inviteret sin børnehaveklasse med.

- Så de fik lov til at køre med de små håndkværne og med de små valser til at lave havregryn, fortæller Henning Vingborg, der har masser af gode historier om den gamle mølle.

For eksempel beretningen om, hvordan Christian X satte sin autograf på en af ruderne, fordi han var officerskammerat med sønnerne på Løve Gård. Eller om den talende saks, der hænger på en bjælke og har tråde til julekalenderen »Hvad en møller kan komme ud for« fra 1970, der blev optaget i Løve. Møllen har åbent tirsdage og torsdage fra klokken 13 til 16 frem til 27. august - og på lørdage i juli.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk