1. april 2020
Borgmester Martin Damm (V) var onsdag på erhvervsudflugt sammen med 34 elever fra  1. a og 1. b fra Skolen på Herredsåsen.  Privatfoto
Borgmester Martin Damm (V) var onsdag på erhvervsudflugt sammen med 34 elever fra 1. a og 1. b fra Skolen på Herredsåsen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leaps-elever med borgmesteren som guide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leaps-elever med borgmesteren som guide
Kalundborg - 23. januar 2020 kl. 06:29
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Rundturen i Kalundborg med borgmester Martin Damm skabte begejstring og danner rammerne for et nyt leaps-forløb for eleverne i 1. klasse fra Skolen på Herredsåsen. Turen bød blandt andet på læring og udforskning af Kalundborg Kommune, Asnæsværket og Novo Nordisk.

Det fortæller Anne-Mette Lund-Konggaard, viceskole­leder på Skolen på Herredsåsen.

34 elever fra 1. a og 1. b fra Skolen på Herredsåsen var onsdag på kickoff-tur i Kalundborg.

Denne tur var et led i det nye leaps-forløb, som netop blev sat i gang med en guidet tur i Kalundborg.

Borgmester Martin Damm var inviteret til at guide eleverne rundt i byen.

- Et nyt leaps-forløb skal starte med et kickoff, der skal være engagerende, motiverende og inddragende for eleverne. I denne omgang handler det nye forløb om Kalundborg. Vi havde derfor inviteret borgmesteren med på vores kickoff tur med henblik på at skabe begejstring og samtidig inddrage lokalområdet i undervisningen, fortsætter Anne-­Mette Lund-Konggaard.

Skolen på Herredsåsen er en af landets kun fire leaps-­skoler.

Det betyder, at skolen arbejder systematisk med projektbaseret læring. Formålet med denne skoleform er at producere mere autentisk undervisning, der skaber engagement og mening for eleverne. En leaps-skole kendetegnes ved at være en åben skole, som inddrager lokalmiljøet og private såvel som offentlige aktører i undervisningen.

Tur gennem Kalundborg

Kickoff-turen begyndte på Kalundborg Rådhus, hvor børnene fik indsigt i, hvad det indebærer at være borgmester i kommunen.

Efterfølgende fortsatte eleverne til Kalundborg Havn. Her blev de præsenteret for industribyen af borgmesteren.

- Dernæst kørte bussen videre til Asnæsværket og Novo Nordisk, hvor eleverne blev budt velkommen til en spændende rundvisning.

- Sidste stop blev Spangsberg flødeboller, som havde forberedt lækkerier og en spændende fortælling omkring flødebollens historie, siger Anne-Mette Lund-Konggaard.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk