5. december 2020
Dagens program bød på markvandring mellem vinstokke, foredrag, spisning og smagning. Her fortæller Povl Barfod. Foto: Bjarne Robdrup
gallery icon

Se billedserie

Dagens program bød på markvandring mellem vinstokke, foredrag, spisning og smagning. Her fortæller Povl Barfod. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Langelændere på vintur på Røsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langelændere på vintur på Røsnæs
Kalundborg - 03. september 2020 kl. 14:53
Af Bjarne Robdrup

Når det ikke er udflugtsmål på Fyn, er det oftest attraktioner i Jylland, vi besøger. Derfor blev vi enige om, at nu skulle turen gå østpå til Sjælland. Og jeg er da sikker på, at vi kommer igen.

Lilli Kristensen er formand for pensionistforeningen i Rudkøbing på Langeland. I går - sammen med flere end 50 andre langelændere - besøgte Lilli Røsnæs med Barfod Vingård som omdrejningspunkt.

Gæsterne blev imponeret. Af naturen, af historien. Og de gode vine.

- Det er nok ikke mange fynboer, der er klar over, at der på Røsnæs er hele fire vingårde, som turens chauffør, Jens Jantzen, udtrykker det.

Pensionisterne i Rudkøbing drager jævnligt på udflugter, men gårsdagens tur var den første i år. Naturligvis på grund af corona.

Foreningen søgte penge fra en 65+-pulje, som fordelt over fem organisationer i alt har fået 20 millioner kroner til aktiviteter »for modne borgere«, som en af gæsterne sagde.

- Vi modtog 30.000 kroner i støtte, og disse penge har vi så valgt at arrangere bustur, natur- og vinbesøg for på Røsnæs - med alt inklusive. Jeg tror, at vi er mange, der er overraskede over områdets skønhed, smiler Lilli Kristensen.

Parret bag Barfod Vin, arkitekterne Lise og Povl Barfod, linede op både i markerne og i gårdens vinhal, hvor der blev spist - og smagt vine.

Og gæsterne havde mange spørgsmål - og stor interesse for dagens clou, vinsmagningen. Christian Nielsen, en af gæsterne: - Jeg har smagt vine fra tre af de fire vingårde på Røsnæs. Og jeg er ikke blevet skuffet endnu.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk