24. januar 2019
Stenen foran Ubby Forsamlingshus stammer tilbage fra 1888 og markerer 100-året for stavnsbåndets ophævelse. Foto: Jens Wollesen.
gallery icon

Se billedserie

Stenen foran Ubby Forsamlingshus stammer tilbage fra 1888 og markerer 100-året for stavnsbåndets ophævelse. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsbyklynge: Den store der gerne vil fællesskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyklynge: Den store der gerne vil fællesskabet
Kalundborg - 14. februar 2018 kl. 16:47
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cirka 1.900 ud af de omkring 3.000 indbyggere, der bor i området for landsbyklyngeprojektet De 5 ved Tissø, er bosat i Ubby-Jerslev. Den gamle Hvidebæk Kommune, hvor Ubby-Jerslev var hovedby, har omkring 50 foreninger.

Det antal kommer ingen af de andre klyngedeltagere i nærheden af. Reerslev har eksempelvis kun tre. Ubby-Jerslev er også den eneste by i landsbyklyngeprojektet, der har indkøbsmuligheder med både en SuperBrugsen og en Fakta.

Hvorfor har Ubby-Jerslev brug for at samarbejde med de her landsbyer, der er meget mindre, end I selv er?

- Det har vi, fordi vi ved at gå sammen i landsbyklyngeprojektet kan skabe en meget større interesse for lokale projekter, siger Jørgen Bøge Jørgensen, medlem af Hvidebæk Lokalråd og kommunikationsgruppen for De 5 ved Tissø. Netop som lokalrådsmedlem sidder han selv i Kalundborg Kommunes Landdistriktsudvalg og har derfor kendskab til, hvad det kræver for at skaffe midler til de forskellige områder i kommunen.

- Tag Røsnæs som eksempel. Derude har de været rigtig gode til at skaffe midler til området gennem en god fortælling. Det er noget af det samme, vi håber at gøre med klyngeprojektet - at skabe en fælles fortælling om vores område, og hvad vi kan tilbyde, siger han og fortsætter:

- Vi har allerede et utrolig godt samarbejde med de andre foreninger (i klyngen, red.), og det er jo også på grund af samarbejdet, vi blev udvalgt til klyngen. Vi vil gerne være et fællesskab, understreger Jørgen Bøge Jørgensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk