10. maj 2021
Tirsdag blev byggeriet af 42 boliger til borgere med psykiske vanskeligheder sat i gang i Hyldens Kvarter i Høng, hvor en større forsamling var mødt op. Her ses formand for boligselskabet Alliken Maja Hansen (tv) og socialudvalgsformand Gitte Johansen (V) tage det første spadestik på byggegrunden i Hyldens Kvarter.
gallery icon

Se billedserie

Tirsdag blev byggeriet af 42 boliger til borgere med psykiske vanskeligheder sat i gang i Hyldens Kvarter i Høng, hvor en større forsamling var mødt op. Her ses formand for boligselskabet Alliken Maja Hansen (tv) og socialudvalgsformand Gitte Johansen (V) tage det første spadestik på byggegrunden i Hyldens Kvarter.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Længe ventet byggeri sat i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Længe ventet byggeri sat i gang
Opdateret 30. juni 2020 kl. 17:21
Kalundborg - 30. juni 2020 kl. 17:14
Af Anna Egeris Karstoft

Mange parter har været involveret i byggeriet af et nyt botilbud i Høng, siden kommunalbestyrelsen i 2018 besluttede at opføre 42 boliger til borgere med psykiske vanskeligheder i Hyldens Kvarter.

Tirsdag var de alle samlet på byggegrunden for at overvære det første spadestik, der blev taget af Gitte Johansen (V), formand for kommunens socialudvalg, og Maja Hansen, formand for boligselskabet Alliken, der sammen med Kalundborg Kommune er bygherre på projektet.

Indtil videre er der ikke meget andet at se på grunden end en eng med højt græs, men planen er, at de fremtidige beboere, allerede næste sommer, skal kunne flytte ind i det nye botilbud, som skal opføres som fire gårde i en etage med et større fælleshus i midten, der kommer til at fremstå som en lade i halvanden meters højde. Rundt omkring byggeriet skal der stadig være eng med højt græs.

- Byggeriet skulle afspejle at være på landet. Vi skal væk fra institutionalisering med linoleumsgulve, og det må man sige, at der er taget højde for, sagde Gitte Johansen i sin tale, hvor hun på kommunens vegne også takkede for samarbejdet med de mange parter.

Det er Domea, der er byggeforretningsfører på projektet, Wissenberg A/S, der er byggerådgiver og Adsbøll Entreprise A/S, der er totalentreprenør. Arkitektfirmaet Vandkunsten og Rønslev Rådgivende Ingeniører står også bag projektet, der er vurderet til at koste 75 millioner kroner.

Byggeriet erstatter botilbuddet Finderuplund og kommer til at huse borgere med psykiske vanskeligheder.

Inden det første spadestik blev taget, tog Lars H. Nielsen, der er afdelingsdirektør Øst i Adsbøll Entreprise A/S også ordet.

Her informerede han om, at byggeriet vil blive sat i gang i slutningen af juni, og at der allerede til oktober kan fejres rejsegilde, hvis ellers alt går efter planen.

- Jeg krydser fingre for, at vejrguderne giver os forhold, så vi kan bygge et kvalitetsbyggeri, sagde han blandt andet i sin tale, hvor han også kom ind på, at det havde været nogle lange og hårde forhandlinger med byggeforretningsføreren Domea.

- Domea passer godt på jeres byggeri, så I skal nok få nogle gode huse, sagde han ud til forsamlingen, hvor også fremtidige beboere var i blandt.

Oprindeligt var meldingen at botilbuddet skulle være klar til indflytning i midten af 2020, men er i løbet af processen blevet forsinket med mere end et år.

Projektet er en del af Kalundborg Kommunes helhedsplan for det specialiserede voksen-socialområde.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk