29. maj 2020
Kalundborg Kommune låner Øernes Højskole godt 700.000 kroner, til istandsættelsen af den nedlagte Sejerø Lejrskole.
Kalundborg Kommune låner Øernes Højskole godt 700.000 kroner, til istandsættelsen af den nedlagte Sejerø Lejrskole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lån skal finansiere højskoleprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lån skal finansiere højskoleprojekt
Kalundborg - 15. oktober 2019 kl. 07:58
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år overtog foreningen Øernes Højskole, der nedlagte Sejerø Lejrskole. Ideen var at give højskolen en fast base man kunne koncentrere sine aktiviteter omkring. Den gamle lejrskole kræver dog en større istandsættelse før den kan tages i brug, blandt andet fordi den kort inden den blev solgt til højskoleforeningen var ramt af en større vandskade.

Istandsættelsen er i fuld gang, og på Kommunalbestyrelsens seneste møde, blev endnu en knast ryddet af vejen, da en enig Kommunalbestyrelse godkendte et lån på 704.000 kroner til højskolen, der skal finansiere første fase af istandsætningen af lejrskolen.

Øernes Højskole har allerede fået tilsagn på støtte på 500.000 kroner fra LAG midlerne og 316.000 kroner fra Ø-støtteordningen. Størstedelen af disse midler vil imidlertid først blive udbetalt til højskolen, når byggeprojektet er overstået og der er lavet en afrapportering omkring projektet. Derfor har højskolen brug for et lån til at dække udgifterne undervejs i byggeperioden.

- Det er helt almindelig procedure, at kommunen dækker udgifterne undervejs på et sådan projekt, mod at få pengene tilbagebetalt, når de udbetales fra de respektive fonde, forklarede borgmester Martin Damm (V) i byrådssalen.

Første fase af istandsættelsen være færdig i marts næste år, og lånet være tilbagebetalt inden juli.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk