31. juli 2021
Kontorchef Astrid Rathe, Energistyrelsen: -  Energistyrelsen kan først tage endeligt stilling til, om der kan gives etableringstilladelse til kystnære havmøller i Jammerland Bugt, når der har været gennemført en offentlig høring af et VVM-tillæg for projektet. Foto: Energistyrelsen
gallery icon

Se billedserie

Kontorchef Astrid Rathe, Energistyrelsen: - Energistyrelsen kan først tage endeligt stilling til, om der kan gives etableringstilladelse til kystnære havmøller i Jammerland Bugt, når der har været gennemført en offentlig høring af et VVM-tillæg for projektet. Foto: Energistyrelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kontorchef: For tidligt at sige ja til havmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kontorchef: For tidligt at sige ja til havmøller
Kalundborg - 08. juli 2020 kl. 12:32

Kontorchef i Energistyrelsen, Astrid Rathe, besvarer spørgsmål fra avisen om fortsættelsen for havmøllerne i Jammerland Bugt efter godkendelse af VVM-undersøgelse.

arrow Læs også: - Sandsynligt at vi søger om at opføre havmøller

Af Bjarne Robdrup
Energistyrelsen kan først tage endeligt stilling til, om der kan gives etableringstilladelse til kystnære havmøller i Jammerland Bugt, når der har været gennemført en offentlig høring af et VVM-tillæg for projektet. Det er således for tidligt at sige, om og hvornår der kan gives en etableringstilladelse til projektet.

Det svarer kontorchef i Energistyrelsen, Astrid Rathe, på et spørgsmål fra avisen om, at European Energy (projektudvikleren, red.) i givet fald selv skal bekoste alle udgifter til det videre forløb - uanset udfaldet? Og hvornår regner Energistyrelsen med, at der - i givet fald - kan give etableringstilladelse?

Astrid Rathes udtalelser skal ses på baggrund af, at Energistyrelsen tidligere i juni godkendte det forundersøgelsesmateriale (VVM) som European Energy, har udarbejdet.

Ingen tilskud ved nej
En godkendelse, som nu er påklaget til Energiklagenævnet af såvel Kalundborg Kommune som den borgerstyrede forening, beskyt Jammerland Bugt.

Astrid Rathe fortsætter:
- De udgifter, som European Energy måtte afholde i forbindelse med en eventuel ansøgning om etableringstilladelse og eventuelle yderligere undersøgelser, er Energistyrelsen uvedkommende. Det gælder uanset, om Energistyrelsen i sidste ende meddeler tilladelse eller afslag på etableringstilladelse.

Af brev til European Energy fra Energistyrelsen fremgår følgende:

"Energistyrelsen bemærker, at der i forbindelse med en ansøgning om etableringstilladelse kan blive stillet krav om, at ansøger skal udarbejde et tillæg til miljøkonsekvensrapporten, såfremt det projekt, der påtænkes opført, afviger fra projektet, der er blevet miljøvurderet i forundersøgelsesrapporten. Tillægget skal beskrive miljøpåvirkningerne af det konkrete projekt, der ønskes opført i området."

Betyder det, at der er lagt op til ændringer i det projekt, som European Energy nu agter at søge om etableringstilladelse til - og, at der så alligevel vil/kan blive en offentlig høring, før etableringstilladelsen gives?

Kontorchefen svarer:
Offentlig høring

- En tidligere afgørelse fra Energiklagenævnet af 20. december 2018 vedrørende Vesterhav Syd Havvindmøllepark betyder, at der skal laves et VVM-tillæg for projektet, uanset at der allerede er gennemført en offentlig høring af forundersøgelsesrapporten for projektet. Kravet om et VVM-tillæg og en fornyet offentlig høring følger altså af klagenævnsafgørelsen - ikke af ændringer i projektet.

Astrid Rathe fortsætter - og gentager:

- Energistyrelsen vil først tage endeligt stilling til, om der kan gives etableringstilladelse til projektet, når der har været gennemført en offentlig høring af et tillæg til VVM-redegørelsen for projektet. Hvis European Energy ønsker at gå videre med projektet og ansøge om etableringstilladelse, kan det tidligst forventes, at et VVM-tillæg sendes i offentlig høring i 2021.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk