29. februar 2020
Kalundborg Bioenergis biogasanlæg har været kritiseret for at skabe lugtgener siden dets indvielse sidste sommer. Foto: Per Christensen
Kalundborg Bioenergis biogasanlæg har været kritiseret for at skabe lugtgener siden dets indvielse sidste sommer. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen: Arbejder på biogasanmeldelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen: Arbejder på biogasanmeldelse
Kalundborg - 05. april 2019 kl. 13:41
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Medlemmerne af teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune trykkede torsdag på knappen. Politikerne bad admini­strationen om at politi­anmelde Kalundborg Bioenergi for de vedvarende lugtgener, som biogasanlægget har været skyld i siden dets indvielse sidste sommer.

arrow Læs også: Naboglæde over politianmeldelse

Der er dog lige noget arbejde, der skal laves, inden kommunen kan sende anmeldelsen af biogasanlægget på Asnæsvej 14 A af sted.

- Vi går nu i gang med at samle op på de henvendelser, der har været, og så sender vi dem videre til den relevante myndighed, siger Michel van der Linden, direktør i Kalundborg Kommune.

Og myndigheden er altså politiet, selv om direktøren ikke er meget for at sige det direkte.

- Vi kan ikke selv løse problemerne inden for de myndighedsrammer, vi har som kommune. Derfor går vi til en anden myndighed, siger Michel van der Linden.

Kommunen har samlet op på sagen undervejs og har dermed blandt andet samlet de klager, der er kommet over anlægget, sammen. Det materiale, som kommunen sender videre, indeholder hovedsageligt tre ting, forklarer Michel van der Linden.

- Det består dels af borgerklager direkte til kommunen, dels af nogle klager direkte til virksomheden, dels af materiale fra virksomheden, siger han.

I det sidste indgår opsamlinger på de klager, der er kommet til Kalundborg Bioenergi via den hotline, som virksomeheden oprettede i december sidste år.

- Vi får ugentligt en update fra virksomheden, og de kommer også til at indgå i det, vi sender, siger Michel van der Linden.

Direktøren forventer, at arbejdet med anmeldelsen vil tage et par uger.

arrow Nu vil politikere politianmelde biogas-anlæg
05. april 2019 kl. 10:51 Opdateret: kl. 10:51

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk