11. december 2017
Birgitte Husballe, direktør i Kalundborg Kommune, som ike anker sag mod handicappet.
Birgitte Husballe, direktør i Kalundborg Kommune, som ike anker sag mod handicappet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune anker ikke sag om handicappet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune anker ikke sag om handicappet
Opdateret 21. april 2017 kl. 14:38
Kalundborg - 21. april 2017 kl. 14:05
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg Kommune meddeler i en pressemeddelse, at den ikke vil anke sagen, hvor den er blevet dømt til at betale 1,7 millioner kroner til en svært mentalt handicappet og autistisk ung mand.

Efter dommen, som blev afsagt på baggrund af et civil søgsmål i Retten i Holbæk, udtalte Birgitte Husballe, direktør for Kalundborg Kommunes specialinstitutioner, at man overvejede at anke sagen, hvilket kommunen nu har besluttet, at den ikke gør.

- Vi er nået frem til at vi ikke vil anke sagen nu. Vi har heller ikke noget ønske om at trække sagen i langdrag af hensyn til familien, siger Birgitte Husballe.

Beslutningen er taget på baggrund af samråd med kommunens advokat efter en grundig vurdering af den meget omfattende domsafsigelse og en meget kompleks sag, både menneskeligt og juridisk.

»Der er under retssagen fremkommet dokumentation for forældrenes udførte arbejde, en dokumentation der ikke tidligere har foreligget. Ydermere har retssagen også bevirket, at sagsøgers oprindelige krav på 2,4 mio. kr. er blevet nedjusteret 1,7 millioner kroner,« skriver Kalundborg Kommune i pressemeddelsen.

Vurderingen af såvel advokat som Kalundborg Kommune, er, at det ikke overvejende sandsynligt, at landsretten med den lovgivning, der pt. er gældende, ikke vil nå til andet resultat.

Mandens forældre havde passet den unge mand, indtil han blev 18 år. Herefter skulle den unge mand have hjælp stillet til rådighed af kommunen, hvilket han imidlertid ikke fik.

Efter en lang række klagesager og et længere forløb afgjorde Ankestyrelsen, at han var berettiget til hjælp 24 timer i døgnet.

Ifølge domsresuméet havde forældrene, Tina Christiansen og Bøje Støckel, i hele perioden passet den unge mand i hjemmet, og retten afgjorde, at han havde krav på betaling af det nævnte beløb til dækning af udgifterne til hjælpen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk