27. september 2020
Budgetaftalen er sprængt og forholdet mellem partierne i Kommunalbestyrelsen e rpå frysepunktet efter onsdagens møde i Kommunalbestyrelsen. Foto: Per Christensen
Budgetaftalen er sprængt og forholdet mellem partierne i Kommunalbestyrelsen e rpå frysepunktet efter onsdagens møde i Kommunalbestyrelsen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunal budgetaftale sprængt - samarbejdet er ikke eksisterende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunal budgetaftale sprængt - samarbejdet er ikke eksisterende
Kalundborg - 05. februar 2019 kl. 08:55
Af Thomas Rye

Den budgetaftale som en enig kommunalbestyrelse indgik i september sidste år er sprængt. Det er en konsekvens af det dramatiske kommunalbestyrelsesmøde sidste onsdag.

I et brev skriver borgmester Martin Damm, at han betragter aftalen som opsagt:

- For god ordens skyld en opfølgning på baggrund af begivenhederne onsdag. Som det blev fortalt på ØK-mødet, så er budgetaftalerne hermed opsagt, da »rød« blok brød indgåede aftaler. Det gælder den oprindelige budgetaftale. Vores aftale fra gruppeformandsmødet og tillægsaftalen for vejen, skriver borgmesteren der fortsætter:

- Når »rød« blok mener, at et simpelt flertal uden aftale, kan ændre på budgetbeslutninger indgået i fællesskab, må samme mekanisme selvfølgelig også gælde for os i flertalsgruppen. Herved giver det ingen menig at have kollektive aftaler, da formålet med disse jo netop er, at man overholder dem i fællesskab.

Borgmesteren giver også udtryk for at fremtidigt samarbejde i Kommunalbestyrelsen kan blive besværligt.

- Flertalsgruppen er nødt til at genoverveje, om budgetprocessen giver mening, hvis vi alligevel ikke kan lave en aftale, der overholdes, skriver han.

Oppositionen svarer igen, oh kalder samarbejdet i Kommunalbestyrelsen for ikke eksisterende. I en mail fra Niels Erik Danielsen (EL), der er sendt på vegne af ham selv, Socialdemokraterne, SF og løsgænger Gert Larsen, skriver han:

- Martin Damm giver udtryk for at rød blok har brudt budgetaftalen. Men reelt var der ikke truffet en beslutning om linjeføringen, hverken i Teknik og Miljø Udvalget eller i Kommunalbestyrelsen. Vores forslag gik alene på at få en høring og dermed inddrage borgerne, så vi på et oplyst grundlag kunne træffe en kvalificeret beslutning om vejens placering. Derfor var det ikke et brud på budgetaftalen.

Mailen fortsætter:
- Vi havde ellers forventninger til et bedre samarbejde i Kommunalbestyrelsen blandt andet efter indførelse af gruppeformandsmøderne. Måske har disse gruppeformandsmøder, blot været et skalkeskjul, for den kontrol og styring, som borgmesteren åbenbart har et stort behov for.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk