13. maj 2021
Fra den 21. april er der åbnet for indendørs idrætsaktiviteter for 0-18 årige og personer over 70 år med coronapas. Den offentlige svømning åbner ikke. Foto: Mie Neel
Fra den 21. april er der åbnet for indendørs idrætsaktiviteter for 0-18 årige og personer over 70 år med coronapas. Den offentlige svømning åbner ikke. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klubsvømmere må atter komme i bassinet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klubsvømmere må atter komme i bassinet
Kalundborg - 20. april 2021 kl. 17:40
Af Eva Lyng Johansen

Onsdag den 21. april vil der for første gang siden december 2020 blive svømmet og dykket i Kalundborg Svømmehal, og ligeledes vil de indendørs sportgrene i hallerne også kunne gå i gang i forbindelse med genåbningen.

Ifølge Anders Hørberg, teamleder for Idræt og Fritid i Kalundborg Kommune, minder genåbningen denne gang i store træk om sidste genåbning, men i første omgang er det kun for de 0-18 årige samt personer over 70 år med coronapas.

Kun for medlemmer

- Der er kun åbnet for medlemmer, som har booket. Eller er der lukket for offentligheden i hallerne, siger Anders Hørberg.

Til gengæld er de udendørs sportsfaciliteter nu åbent for alle aldre.

Kalundborg Svømmehal åbner kun for medlemmer.

- Der er ikke åbnet for den offentlige svømning endnu. Heller ikke pensionistsvømning, siger Anders Hørberg.

Til gengæld kan Kalundborg Svømmeklubs medlemmer, som er i aldersgruppen 0-18 år samt personer over 70 år med coronapas komme i vandet.

Det glæder formand for Kalundborg Svømmeklub, Erik Lorin Rasmussen.

- Vi er klar til at få medlemmerne i vandet, siger han.

Konkurrencesvømmere først i vandet

I første omgang får konkurrencesvømmerne lov fra i dag, og fra mandag i næste uge går svømmeskolen også i gang. Så er der tid til at blive klar med de frivillige corona-guides, som kræves i forhold til reglerne.

- Jeg er virkelig glad for, at byens børn atter kan blive dygtige til at svømme, siger formanden.

Renovering i nær fremtid?

Midt i glæden er der dog også tanken om en forestående, langvaring renovering af svømmehallen, som vil betyde en nedlukning på op til fem måneder.

- Det er selvfølgelig bekymrende med nedlukningen, men jeg ser frem til at høre nærmere fra kommunen snart om det, siger Erik Lorin Rasmussen.

Retningslinjer

For indendørs aktivitet gælder blandt andre følgende retningslinjer:

Forsamlingsforbud - der må fra 21. april til 6. maj maksimalt være forsamlet 25 personer pr. aktivitet, dette inklusiv alle personer som direkte eller indirekte er del af aktiviteten.

Der må være det antal personer til stede over 18 år, hvis tilstedeværelse er nødvendig for en forsvarlig afholdelse af aktiviteten - disse tæller med i de 25 personer.

Det vil være tilladt at opdele et areal således flere grupper kan træne side om side. Arealerne skal være adskilt med to meters mellemrum og kan markeres med snor, kegler eller lignende.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk