18. oktober 2019
Niels Erik Danielsen, Enhedslisten: - Vi synes, det må være rimeligt, at borgerne får viden om, hvad deres penge går til.
gallery icon

Se billedserie

Niels Erik Danielsen, Enhedslisten: - Vi synes, det må være rimeligt, at borgerne får viden om, hvad deres penge går til.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klage over hemmelig lejeaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klage over hemmelig lejeaftale
Kalundborg - 17. november 2017 kl. 12:55
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg: Enhedslisten Kalundborg har klaget til Ankestyrelsen over Kalundborg Kommunes hemmeligholdelse af lejeaftale mellem Kalundborg Havn og Lerchenborg Gods.

Det oplyser Enhedslistens Niels Erik Danielsen til Nordvestnyt.

Niels Erik Danielsen fortæller, at Kalundborg Kommunalbestyrelse på mødet den 26. februar 2014 pkt. 36 behandlede en lukket sag om en lejeaftale mellem Lerchenborg Gods og Kalundborg Havn.

- Vi er naturligvis indforstået med, at sagen er behandlet for lukkede døre. Men vi mener ikke, at aftalen skal være hemmelig efter indgåelse. Vi synes, det må være rimeligt, at borgerne får viden om, hvad deres penge går til. Og det er omfattende økonomiske konsekvenser for borgerne, hvis Kalundborg Havn ikke er i stand til at betale for lejeafgiften. Så vil det være Kalundborg Kommune, der skal betale for lejen, siger Niels Erik Danielsen.

Kommer denne klage netop nu på grund af kommunalvalget?

- Det er ikke noget, vi gør på grund af valget. Det handler om det principielle, og vi mener, at sagen har stor offentlig interesse, siger Niels Erik Danielsen.

Enhedslisten Kalundborgs spørgsmål til Ankestyrelsen lyder:

»Har Kalundborg Kommune ret til at hemmelighedsholde lejeaftalen mellem Lerchenborg Gods og Kalundborg Havn, behandlet på Kalundborg kommunes kommunalbestyrelsesmøde den 26. februar 2014.«

De »hemmelige« lejedokumenter blev for nylig lækket til pressen, og blandt andet i Nordvestnyt blev det oplyst, at den 99 år lange lejeaftale med havnen vil indbringe godsejeren 253 millioner kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk