25. september 2020
Kirsten Bering er i gang med at gøre klar til det store salg af fastelavnstøj. Fotos: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Bering er i gang med at gøre klar til det store salg af fastelavnstøj. Fotos: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirkens Korshær sælger varer med masser af historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkens Korshær sælger varer med masser af historier
Kalundborg - 11. februar 2019 kl. 17:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vrimler med kunder og med frivillige medarbejdere i den store genbrugsbutik på Stejlhøj. I sidste uge gjorde man klar til denne og næste uges store vinterudsalg, hvor man sælger samtlige varer - og der er mange - med 35 pct. rabat.

- Vi sælger dog ikke vores stearinlys med rabat. Det er nemlig lys, som vi selv producerer. Vores produktion af stearinlys er baseret på genbrug af indsamlede lysstumper fra vores kunder, fortæller Ruth Lang.

Hun hjælper til i butikken på Stejlhøj, ligesom hun er med i butiksrådet.

En af de ting, der er med til at gøre det interessant at arbejde med brugte møbler, tøj, porcelæn, legetøj og meget andet, det er, at der ofte følger en historie med, når tingene bliver afleveret eller afhentet.

- Det sker en gang imellem, at der kommer en god historie. Blandt andet fik vi noget sengelinned, som var købt i Daells Varehus for rigtig mange år siden. Det havde aldrig været pakket ud. Men dengang skulle man have massser af sengelinned. Sådan er det ikke i dag.

Ruth Lang fortæller videre, at der er et meget stort udvalg af tøj i butikken, og har man nogle børn, der skal klædes ud til fastelavn, så er der også mulighed for at gøre det meget billigt hos Kirkens Korshær.

Store møbler - små priser
Og udvalget af møbler er også stort, og priserne er små.

- Der skal ikke bruges mere end nogle få tusinde kroner, hvis man skal indrette en to-værelses lejlighed med brugte møbler fra vores butik, siger Ruth Lang. Butikken har også masser af malerier til at hænge på væggene.

Hos Kirkens Korshær er man kun interesseret i at tage imod ting og sager, der kan sælges videre.

Gerne flere mænd
Der er brug for flere frivillige til at hjælpe til i butikken og til at hente de effekter, som der ikke bliver bragt ind til butikken.

- Det er især mænd, vi mangler. Vi har en del møbler, der er tunge at håndtere. Og vi skal helst have en mand til stede i butikken i de dage, hvor vi har åbent. De hjælper nemlig gerne kunderne ud med de tunge ting, fortæller Ruth Lang.

Willy Hillebrand er en af de mænd, der giver et nap med, når der skal flyttes med de tunge møbler.

- Og en gang imellem så kører vi til Glostrup, hvor Kirkens Korshær har et stort fælleslager, hvor vi kan hente flere møbler, fortæller Willy Hillebrand.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk