15. maj 2021
Kalundborg vil være med i konkurrencen om at være Danmarks vildeste kommune. Det betyder øget fokus på biodiversitet og en rigere natur. Foto: Anders Ole Olsen
Kalundborg vil være med i konkurrencen om at være Danmarks vildeste kommune. Det betyder øget fokus på biodiversitet og en rigere natur. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg vil være Danmarks vildeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg vil være Danmarks vildeste
Kalundborg - 25. marts 2021 kl. 10:14
Af Thomas Rye

En enig kommunalbestyrelse vedtog onsdag aften, at Kalundborg skal tilslutte sig konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune.

arrow Læs også: Ole Glahns sidste kommunalbestyrelsesmøde

Konkurrencen er udskrevet af Miljøministeriet, den handler om at skabe en rigere natur og bedre biodiversitet i de enkelte kommuner.

- Jeg synes, at vi har så mange gode projekter i støbeskeen rundt om i kommunen lige nu. Meget mere end mange andre kommuner, så vi skulle da være nogle skarn, hvis vi ikke bød ind, sagde borgmester Martin Damm (V).

Det var på initiativ af Enhedslisten, at sagen blev taget op, og Niels Erik Danielsen (EL) var glad for den gode modtagelse af forslaget.

- Oprindeligt havde vi diskuteret sagen i teknik- og miljøudvalget. Her oplevede jeg imidlertid, at flere af mine kollegaer var lidt skeptiske, så jeg er glad for at høre denne begejstring i dag. Vi kalder os en grøn industrikommune, så det er helt oplagt, vi er med, mente han.

Medlem af teknik- og miljøudvalget Hanne Olesen (S) var en af dem, som havde været skeptisk i første omgang, men som nu var tilhænger af, at kommunen skulle være med i konkurrencen.

- Jeg var bekymret for, at denne konkurrence kunne suge luften ud af den naturpolitik, som vi skal i gang med. Men jeg har efterfølgende taget kontakt til Hjørring Kommune om dens erfaringer med et lignende projekt, og den har haft kæmpe succes med det, fortalte hun.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk