20. november 2017
Søren Bosendal har igen været på indkøb og sørget for, at Kalundborg Rom nr. 3.1 og 3.2 er gaden. Fotos: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Søren Bosendal har igen været på indkøb og sørget for, at Kalundborg Rom nr. 3.1 og 3.2 er gaden. Fotos: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg Rom nr. 3 er landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg Rom nr. 3 er landet
Kalundborg - 17. oktober 2017 kl. 11:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to første år gik det rigtigt godt, da indehaver af Kalundborg Vinhus, Søren Bosendal, hentede de første flasker af hans egen rom til byen. Nu har han gjort det for tredje gang og følger dermed op på den succes, det var de to første gange. Den store internationale interesse, der er for god den gode rom med de mange forskellige smagsvarianter og nuancer, gør sig også gældende i Kalundborg, hvor der bliver sat stor pris på rom.

I denne omgang har Søren Bosendal efter en række smagninger valgt at satse på en fløjlsblød og elegant otte år gammel rom fra Panama. Den har ligget seks år i Panama og to år på tre forskellige fade i Frankrig for at give den en bredere vifte af nuancer.

- Rommen, som er Kalundborg Rom 3.1, er fløjlsblød og har en pæn sødme, fortæller Søren Bosendal.

For nørder
Kalundborg Rom 3.2 er lidt mere speciel, da den har ligget på whiskyegetræsfade.

- Det er en rom fra Barbados, hvor den har ligget i fire år. Derefter kom den til Frankrig, hvor rommen har ligget på små svenske egetræsfade, som rummer blot 30 liter. Tidligere har egetræsfadene indeholdt den berømte svenske whisky, Mackmyra. Dermed får rommen en tvist af whisky-smagen, forklarer Søren Bosendal.

Og selv om rommen ikke er så gammel, så sker der en meget hurtig udvikling, når rommen ligger i de små fade, som i mætter rommen omkring fire gange så hurtigt som i almindelig størrelse fade.

- Det er måske en aftapning for nørder. Men er man til lidt luksus og klar til at smage på en rom, hvor der er et strejf af whisky, så er der en oplagt mulighed her, pointerer Søren Bosendal.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk