14. december 2018
Et af kalkmalerierne i Viskinge Kirkes vestlige hvælving viser Kristi himmelfart. Kalkmalerierne tages nu under fotogen behandling.
gallery icon

Se billedserie

Et af kalkmalerierne i Viskinge Kirkes vestlige hvælving viser Kristi himmelfart. Kalkmalerierne tages nu under fotogen behandling.
Foto: Steen Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalkmalerier på auktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalkmalerier på auktion
Kalundborg - 17. maj 2018 kl. 07:48
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborgegnens Produktionsskole i Svebølle og Viskinge-Aunsø menighedsråd har tidligere haft gavn af hinanden med stor succes, og det sker nu igen - denne gang i forbindelse med skolens medieværksted.

En af produktionsskolens elever - den talentfulde fotograf-aspirant Mai Damsgaard - har således fotograferet og nyfortolket de gamle kalkmalerier, der pryder hvælvingerne i Viskinge Kirke. Hendes billeder vil blive vist frem og solgt på auktion torsdag 14. juni i Viskinge-Aunsø Sognegård.

Her vil der fra klokken 18 være et lille traktement med et miniforedrag om kalkmalereier med kirkens kulturmedarbejder og organist Arnth Ravn.

Det er også ham, der vil være auktionarius på den efterfølgende auktion over billederne.

Inden arrangementet vil der klokken 17 være gudstjeneste i Viskinge Kirke ved sognepræst Sanne B. Kristensen.

- Det er fantastisk at arbejde med de unge mennesker fra produktionsskolen. Man mærker tydeligt, at skolen er en spændende og nytænkende arbejdsplads, der virkelig nyder at tage hånd om eleverne. Det gør mig glad at opleve sådan et innovativt, kreativt og positivt sted, og derfor har vi også flere ting i støbeskeen sammen, siger medlem af aktivitetsudvalget i Viskinge-Aunsø menighedsråd Pylle Quaade, uden hun dog kan løfte sløret for de nye projekter.

Mai Damsgaard vil også tage billeder fra menighedsrådets kommende koncert fredag 25. maj i den gamle Aunsø Kirke, hvor de lokale musikere Mikael Smith, Per Worm og Agnes Fogh Schmidt vil optræde.

Fotoserien fra koncerten vil også kunne opleves 14. juni i Viskinge-Aunsø Sognegård.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk