8. august 2020
Mandag mødtes medlemmerne af Julegaveklubben i Nyvangskirken i Kalundborg, for at lægge sidste hånd på 60 pakker, som skal deles ud juleaften til besøgende søfolk.
gallery icon

Se billedserie

Mandag mødtes medlemmerne af Julegaveklubben i Nyvangskirken i Kalundborg, for at lægge sidste hånd på 60 pakker, som skal deles ud juleaften til besøgende søfolk.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julegaveklubben sørger juleglæde til søens folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julegaveklubben sørger juleglæde til søens folk
Kalundborg - 19. november 2019 kl. 10:24
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag eftermiddag var der travlt i Nyvangskirken i Kalundborg. Her mødtes medlemmerne af Julegaveklubben, for at pakke 60 pakker ind, som er beregnet for besøgende sømænd fra hele verden, som ender med at holde jul i Kalundborg.

De enkelte pakker indeholdt hjemmestrikkede sokker, huer eller halstørklæder, samt små poser med hjemmebagte småkager og andre lækkerier. Derudover er der i hver pakke et hjemmelavet julekort med en julehilsen.

- Det vigtige er ikke så meget indholdet. Det vigtige er tanken bag. De sømænd som modtager disse pakker er ofte en halv verden væk hjemmefra og langt fra deres kære og deres familie, siger Linda Eriksen, der har været med siden Julegaveklubben blev grundlagt for 22. år siden.

- Vi mødes hver 14. dag hjemme hos mig for at strikke, men det er lige så meget for at hygge os. Vi synger meget, snakker og drikker kaffe, fortæller hun.

Julegaverne bliver overrakt til de lokale sømændsmissionære, som bringer gaverne videre til søfolkene.

Og at der bliver sat pris på Julegaveklubbens arbejde, det er der ikke nogen tvivl om.

- Det var juledag tidligt om morgenen, da det ringede på min dør. Udenfor døren stod en sømand, som havde modtaget en af vores pakker. Jeg havde underskrevet julekortet i hans pakke, og han var kommet hjem til mig for at takke mig personligt, fortæller Tove.

Sammen med Anne Lise, et andet medlem af julegaveklubben, blev hun inviteret om bord på sømandens skib, hvor de fik den store rundvisning.

- Til sidst blev vi inviteret på kaffe. Deres køkken var pyntet op med julepynt fra vores pakker, og de serverede vores egne hjemmebagte småkager for os, griner Anne Lise.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk