15. december 2017
Jacob Jensen (V) (bagerst) og Rasmus Horn Langhoff (S) på en glad selfie på Høng Gymnasium - er ikke enige om vilkårene for finansiering af elektrificering af Nordvestbanen.
gallery icon

Se billedserie

Jacob Jensen (V) (bagerst) og Rasmus Horn Langhoff (S) på en glad selfie på Høng Gymnasium - er ikke enige om vilkårene for finansiering af elektrificering af Nordvestbanen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jacob Jensen (V): - Motorvejen først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Jensen (V): - Motorvejen først
Kalundborg - 19. maj 2017 kl. 13:50
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jacob Jensen, mf, finanspolitisk ordfører for Venstre, er ikke i tvivl: Motorvejen skal bygges først. Konsekvenserne af den er der penge i, som kan bidrage til finansiering af andre projekter.

Det siger han til dagbladet Nordvestnyt som kommentar til de seneste dages mange politiske udspil om elektrificering af Nordvestbanen mellem Roskilde og Kalundborg. Jacob Jensen er helt på linje med Villum Christensen, Liberal Alliances trafikpolitiske ordfører, når han siger, at der måske ikke kan tilvejebringes penge til både elektriske tog og motorvej helt til Kalundborg.

Til gegæld er Jacob Jensen ikke ganske enig med Rasmus Horn Langhoff (S), som ifølge Jacob Jensen tilhører et parti, der vil gennemføre alle Togfondens projekter - projekter, der er underfinansieret med mange milliarder kroner.

- Selvfølgelig ønsker vi os alle både elektrificering på Nordvestbanen, en motorvej - samt en forbedret tværforbindelse mellem Kalundborg-Slagelse-Næstved, en Kattegatforbindelse og sikkert en hel del mere end det!

- Men som med så meget andet her i livet kan man normalt ikke få det hele - i hvert fald ikke på én gang. Vi må derfor prioritere, hvad der er vigtigst, hvad der er næstvigtigst - og så videre. Vi skal naturligvis også have øje for, hvad der er realistisk at få gennemført med den nuværende økonomi og de politiske muligheder, der er realistiske, siger Jacob Jensen - og fortsætter:

- Min første-prioritering er helt klar: Færdiggørelse af Kalundborg-motorvejen. Det er det projekt, som vil give det absolut største samfundsafkast; med øget beskæftigelse, øget indtjening og vækst. Vi kan derfor tjene penge til de andre gode projekter i den rækkefølge, som det giver bedst mening.

Jacob Jensen understreger, at hans prioritering ikke skal forstås som en nedprioritering af Nordvestbanen, men som en op­prioritering af Kalundborg-motorvejen.

Læs meget mere i dagens avis.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk