11. december 2017
Driftsleder John Hansen (tv.) har ofte hunden Luna med på arbejde. Her sammen med formand John Lou. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Driftsleder John Hansen (tv.) har ofte hunden Luna med på arbejde. Her sammen med formand John Lou. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Igen røg i skorstenen på varmeværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen røg i skorstenen på varmeværk
Kalundborg - 06. oktober 2017 kl. 18:37
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næsten et halvt år er gået, siden Snertinge-Særslev-Føllenslev Energiselskab begyndte den omfattende renovering af varmeværket til omkring ni millioner kroner.

Størstedelen af inventaret skulle skiftes ud - blandt andet den gamle flis-kedel, som kørte på 21. sæson.

Det helt nye anlæg er nu blevet installeret, og de seneste måneder er gået med, at leverandørerne har fået bakset alle tingene på plads og forbundet alle rør, så vandet kan flyde frit til glæde for forbrugerne.

Installationen af det nye anlæg, der skal sikre værket en meget mere grøn profil i fremtiden, er dog ikke forløbet uden bump på vejen, fortæller energiselskabets formand John Lou.

- Der har været nogle udfordringer undervejs, men nu ser det ud til, at vi er klar til den kolde tid, siger John Lou, der fortæller, at absorp­tions-­varme­pumpen blandt andet lod vente på sig, da den måtte ud på en større rejse undervejs fra producenten.

Leverancen blev nemlig viklet ind i det store hacker-angreb mod Mærsk.

- Det betød, at pumpen gik med skibet retur, og den ankom først for tre uger siden, cirka en måned forsinket. Men nu står den på sin plads, siger John Lou.

Der er allerede blevet leveret frisk skovflis til kedlen, og i sidste uge kunne man starte de første testkørsler med ild i kedlen.

- Der er en del justeringer af diverse pumper og blæsere, men alt i alt kører flis­kedlen som forventet. I denne uge er absorptions-varmepumpen blevet tilkoblet, og så er hele anlægget oppe at køre. Derefter mangler isolatørerne kun at få pakket alle rør ind, så ikke varmen spildes til gråspurvene, lyder det fra formanden.

Alle de gamle lysstofrør i maskinhallen er samtidig blevet skiftet til LED-lys, hvilket giver et meget bedre lys i hallen og samtidig sparer på energien.

Den officielle indvielse kommer til at finde sted engang i det nye år, oplyser John Lou.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk