16. september 2019
Paolo Nani og Kristjan Ingimarsson nedbryder grænser mellem cirkus og teater, her i en heftig pasodoble.  Foto: Axel Gadegaard
gallery icon

Se billedserie

Paolo Nani og Kristjan Ingimarsson nedbryder grænser mellem cirkus og teater, her i en heftig pasodoble. Foto: Axel Gadegaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hylende morsomme klovnerier - med plads til eftertanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hylende morsomme klovnerier - med plads til eftertanke
Opdateret 26. marts 2019 kl. 09:33
Kalundborg - 25. marts 2019 kl. 22:52
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to kropskomikere Paolo Nani og Kristjan Ingimarsson er hylende morsomme hver for sig, men når de slår pjalterne sammen, får de publikum til at dø af grin.

Komikerne gæstede mandag Teaterformidlingen Femkanten i Kalundborg-hallerne med den prisbelønnede klovneforestilling »Kunsten at dø«, hvor de hæmningsløse spasmagere fortæller flere parallel-historier samtidig, kun ved brug af eminent kropssprog og lyde som stregmanden La Linea fra 1970'erne.

Publikum lå flade af grin; men havde indimellem svært ved at grine videre, fordi de super-timede, gennem-musikalske klovne hvirvlede rundt i følelses-registeret; bød på nye overraskelser, raffinerede sceniske greb, hentet fra cirkus, varieté, teater, opera, ballet.

Vi følger to succesfulde klovne, på scenen, midt i tæppe-udgangen, bag scenen og i dagligdagen. Engagementerne vælter ind, hyren mangedobles.

Men en dag får den ene et nedslående brev fra sygehuset med et røntgenbillede af sine tumor-ramte lunger. Det sætter en lavine i gang af lammelse, dødsangst, desperation, gråd, depression.

I forestillingen danser de to klovne flabet med døden; lader den optræde som en sort figur, der lægger bananskræller ud for mennesker.

Klovnene sørger sammen, bruger sort humor, mundhugges, raser, fortvivles. Og til sidst finder de en måde at fortsætte efter døden, hvor der nu kan spøges på scenen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk