22. april 2019
Kalundborg Kommune giver adgang til, at alle kan se det, der registreres, når kommunen har to sorte slanger liggende over kørebanen. Foto: Mikael Rieck
Kalundborg Kommune giver adgang til, at alle kan se det, der registreres, når kommunen har to sorte slanger liggende over kørebanen. Foto: Mikael Rieck
Foto: Mikael Rieck
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor mange biler kører på min vej hvert døgn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor mange biler kører på min vej hvert døgn?
Kalundborg - 12. oktober 2018 kl. 05:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvor mange biler kører på min vej hvert døgn? Hvor hurtigt kører de? Og hvor mange cykler og knallerter ruller forbi på cykelstien? Nu kan alle se med, når Kalundborg Kommune samler trafikdata fra kommunens veje og cykelstier.

- Der indsamles og registreres mange forskellige data hver eneste dag. De er grundlaget for det arbejde, der udføres i kommunen. Trafikdata er en af mange dataformer der indsamles, og som er et meget vigtigt grundlag for det daglige arbejde i forvaltningen. Beslutninger, der skal træffes, når opgaver skal prioriteres forudsætter dokumentation, fortæller formand for teknik- og miljøudvalget Jakob Beck Jensen (V).

Når kommunen bringer åbne data i spil, øger det gennemskueligheden, og alle får mulighed for at drøfte trafikale forhold på baggrund af fakta. Kommunen har længe brugt data i dens arbejde, men åbner nu op for, at alle kan se det, der registreres, når kommunen har to sorte slanger liggende over kørebanen.

- Data skal på arbejde i Kalundborg Kommune, og vi stiller gerne data frit til rådighed for alle, siger Jakob Beck Jensen og tilføjer, at trafikdata ajourføres hele tiden, og de nyeste registreringer kommer automatisk ind på kortet, så snart de er hentet ind ude fra vejene..

Også næstformand i teknik- og miljøudvalget Hanne Olesen (S) er glad for, at Kalundborg Kommune ikke bare har fået et let tilgængeligt arbejdsredskab for politikere og medarbejdere i forvaltningerne, men nu stiller et redskab til rådighed for alle, der har interesse, nysgerrighed og lyst til at følge med i trafikken.

- Vi bevæger os alle i trafikken til daglig, og vi kan blive klogere, når vi får indsigt via data, siger Hanne Olesen.

De kommunale trafikdata findes i menupunktet »Trafiktællinger« på: www.kalundborg.dk/veje.

ur

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk