24. januar 2021
Efter en arbejdsproces på halvandet år har Gørlev fået sin egen hundeskov på foranledning af byens lokalråd. Den blev, i meget beskedne rammer, indviet lørdag formiddag. Foto: Bjarne Robdrup
gallery icon

Se billedserie

Efter en arbejdsproces på halvandet år har Gørlev fået sin egen hundeskov på foranledning af byens lokalråd. Den blev, i meget beskedne rammer, indviet lørdag formiddag. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hundene rykker ind i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundene rykker ind i skoven
Kalundborg - 28. marts 2020 kl. 16:29
Af Bjarne Robdrup

I 1995 fejrede Gørlev Kommune sit 25 års jubilæum med dronningebesøg og mange andre tiltag. 2. april 1995 indviede kommunen en jubilæumsskov tæt på Gørlev sø bagved Rørmosecentret. Og nu, 25 år efter 25 årsjubilæet, er jubilæumsskoven udvidet med et stort friareal - til byens hunde og ejere.

Gørlev har fået en hundeskov.
Det er Gørlev og Omegns Lokalråd, der er initiativtager til projektet, som, med formanden, Jonas Henriksens ord, skal udvikle og udbygge det sociale netværk og gennemslagskraft i Gørlev. Der er tillige etableret en ny forening, Gørlev Hundeskovs Venner, som allerede har fået 300 medlemmer.

Lørdag blev den færdige hundeskov så indviet. Men i overensstemmelse med corona-reglerne var det blot en håndfuld borgere og tre vovser, der åbnede hundeskoven officielt.

- Men vi forventer, at vi - når tiderne bliver normale - arrangerer en egentlig åbningsdag for alle på et tidspunkt, siger Jonas Henriksen.

Hundeskoven har reelt kostet under 50.000 kroner at etablere, og det skyldes en række lokale sponsorer, som har ydet arbejde eller finansieret materialer til skoven.

- Jeg vidste ikke noget om hundeskove, så jeg meldte mig ind i Høng, som også har en hundeskov i tilknytning til Høng Skov. Her fik jeg det råd at lave en afspærring til fordel for de mindre hunde, så de ikke kanøfles af de store. Så man kan sige, at hundeskoven i Høng er vores forbillede; men vi har et afsnit for små hunde, Høng kan misunde os, siger formanden, der har store roser til kalundborg Kommune:

- Kommunen har virkelig i alle sammenhænge haft ja-hatten på i denne sag.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk