27. oktober 2020
Marinehjemmeværnet var i denne uge på øvelse i Oslofjorden med Holger Danske. Foto: Ole Friis
gallery icon

Se billedserie

Marinehjemmeværnet var i denne uge på øvelse i Oslofjorden med Holger Danske. Foto: Ole Friis
Foto: COPYRIGHT OLE FRIIS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holger Danske i øvelse i norsk farvand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holger Danske i øvelse i norsk farvand
Kalundborg - 27. september 2020 kl. 19:12
Af Thomas Rye

Den seneste uge har Marinehjemmeværnet i Kalundborg på Holger Danske været i Oslofjorden for at deltage i årets nordiske havmiljøøvelse.

Lørdag den 19. september stævnede Hjemmeværnsflotille 251 Kalundborgs skib, Holger Danske, mod nord i tæt tåge og stille vejr. Sammen med miljøskibet Gunnar Thorson, skulle Holger Danske deltage i årets nordiske havmiljøøvelse i Oslofjorden. Øvelsen er et led i de nordiske landes samarbejde om bekæmpelse af havforurening, den såkaldte »København-aftale«.

På grund af Corona-situationen var det oprindelige oplæg til øvelsen blevet ændret på mange punkter. Det betød, at danske besætninger ikke havde adgang til at lægge til kaj og betræde norsk jord, men i stedet måtte ankre op mellem øvelserne. Aktiviteter som fælles spisning og »åbent skib« var også aflyst.

Scenariet for øvelsen var en grundstødning ved Drammensfjorden med olieudslip, og aktørerne var de omkringliggende kommuner, det norske Kystverket samt de norske, danske og svenske enheder til søs. Styring af hele forløbet foregik virtuelt med møder og anden kommunikation via Skype og mobiltelefon.

Turen hjemover var en noget større udfordring. Natsejlads med vind og bølger imod i Skagerrak og langs den jyske østkyst. Det blev derfor besluttet at gøre et stop i Ebeltoft, hvor der blev tid til besøg på Fregatten Jylland.

Næste år er det Danmark, der lægger farvand til årets miljøøvelse ifølge »København-aftalen«.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk