26. maj 2020
Det er andet år, at Høng Skole afholder en affaldsindsamling for sine elever i forbindelse med World Cleanup Day. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Det er andet år, at Høng Skole afholder en affaldsindsamling for sine elever i forbindelse med World Cleanup Day. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høng Skole tager forskud på World Cleanup Day

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høng Skole tager forskud på World Cleanup Day
Opdateret 21. september 2019 kl. 20:37
Kalundborg - 20. september 2019 kl. 14:25
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tomme slik- og chipsposer, en sammenpresset kakaobrik og bunker af cigaretskodder. Fredag formiddag havde 5.b. på Høng Skole iført sig blå plastichandsker for at samle skrald både på og udenfor skolens område.

- Vi har også fundet et par underbokser, sagde en af klassens drenge ivrigt med en gennemsigtig plasticpose i hånden fyldt med skrald.

Det er ikke kun 5.b., der har gjort en god gerning for miljøet i denne uge. Hele ugen har skolens elever fra 0. og op til 9. klasse samlet skrald fra gader og stræder i Høng i samlet 14 timer.

Det sker i forbindelse med i dag World Cleanup Day, der startede som en bevægelse i Estland for 10 år siden. Sidste år deltog 158 lande og næsten 18 millioner frivillige, der i fællesskab samlede affald verden over.

- Vi ved godt, at vi ikke løser problemet med en uges indsamling, men vi kan måske gøre eleverne mere bevidste om, hvilke konsekvenser det har at smide plastic i naturen, siger Jeanette Christiansen, der er inklusionsmedarbejder på Høng Skole, og som har stået for ugens affaldsindsamling.

I løbet af ugen er der blevet samlet så meget skrald, at de gennemsigtige affaldssække dannede bjerge på skolens fire affaldscontainere, ligesom der havde hobet sig sække op på asfalten ved siden af containerne.

På Høng Skole afholdes to årlige affaldsindsamlinger. En i foråret i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling og en i efteråret i forbindelse med World Cleanup Day.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk