30. juli 2021
Centrum for Højskolens aktiviteter er den gamle Sejerø Lejrskole. Foto: Thomas Rye
Centrum for Højskolens aktiviteter er den gamle Sejerø Lejrskole. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højskole tager hul på ny sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højskole tager hul på ny sæson
Kalundborg - 13. juni 2021 kl. 17:29
Af Thomas Rye

Efter at coronakrisen tvang Øernes Højskole til sætte de fleste af skolens aktiviteter i bero gennem 2020, er højskolen på Sejerø nu klar til at tage hul på en ny sæson. I den kommende uge tager man hul på sommerens første kursus, der har fået titlen »Pilgrimsvandring på Bjergenes Ø - Sejerø«.

- Det er et kursus, som vi har kørt versioner af det seneste par år. Det er meget populært, og alle pladser er stort set optaget, fortæller formand for højskoleforeningen Ditte West.

Sommerens program byder ellers på en bred vifte af forskellige kurser, der igen i år er centreret omkring nøglebegreber som bæredygtighed og småøerne. Der er dog også blevet plads til nye kurser, som for eksempel familiekurset »Lav mad over bål sammen med din bedstefar, mor eller moster«.

- Det er første gang, vi laver et kursus rettet mod børnefamilierne. Vi leger og eksperimenterer med mad fra naturen og laver lækkerier over bål, baseret på lokale fødevarer hentet rundt om på Sejerø, fortæller Ditte West.

Kurset finder sted mellem den 7. og den 11. juli, og der er stadig ledige pladser på dette kursus,

Tidligere på året fik man på Øernes Højskole afslag på et lån fra Kalundborg Kommune, der skulle bruges til den igangværende istandsættelse af den gamle lejr­skole på Sejerø som højskolen købte af Kalundborg Kommune tilbage i 2019. I stedet har højskolens medlemmer brugt tiden under nedlukningen til at gå og istandsætte området omkring skolen og ordne nogle af de mindre istandsættelsesprojekter, som de selv kunne klare, fortæller Ditte West.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk