20. oktober 2021
Efter halvandet års fravær vender hestene endelig tilbage til Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked. 112 heste har meldt deres ankomst, det største antal i mange år.
gallery icon

Se billedserie

Efter halvandet års fravær vender hestene endelig tilbage til Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked. 112 heste har meldt deres ankomst, det største antal i mange år.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Hestene vendte stærkt tilbage til Gørlev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Hestene vendte stærkt tilbage til Gørlev
Opdateret 19. september 2021 kl. 08:14
Kalundborg - 18. september 2021 kl. 10:53
Af Thomas Rye

Efter at have været fraværende i halvandet år vendte hestene lørdag talstærkt tilbage til Gørlev, da årets første rigtige udgave af Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked blev skudt i gang.

112 heste af 14 forskellige racer som spændte lige fra små bitte miniature heste til kæmpestore islændere var mødt lørdag, og dommerne stod parat for i løbet af dagen at kåre de flotteste eksemplarer af de fremmødte racer.

På grund af den lange pause uden hesteskuer under Coronaepidemien var det for flere af hestene en helt ny oplevelse at komme på hesteskue. Nogle virkede en anelse utrygge ved at være midt i den store forsamling af heste og mennesker. Andre tog det mere afslappet, som for eksempel den et år gamle hingst Farao fra Skelmosegaard, der godmodigt fandt sig i at få flettet farvestrålende bånd ind i sin manke og hale inden han skulle bedømmes. En proces som tog mere end en time.

Borgmester Martin Damm var blevet inviteret til at holde åbningstalen på årets hesteskue, og firbenede såvel som tobenede tilskuere stimlede sammen for at lytte til ham. Borgmesteren glædede sig over, at vi nu endelig efter en lang nedlukning under Coronaepidemien, er vendt tilbage til en almindelig hverdag.

- Når man sådan skal genstarte noget, som har været lukket ned i så lang tid, så er det altid spændende, om man kan løbe det i gang igen. I dette tilfælde havde vi ikke behøves bekymre os. Der er helt fyldt op på kræmmermarked, og der er flere heste tilmeldt end der har været i mange år. Det er skønt at vi er tilbage til det normale, sagde en glad Martin Damm.

Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked fortsætter hele weekenden. Lørdag er hestedagen, hvor hestene bliver udstillet og bedømt, og slutter klokken 19.00 når kræmmerboderne lukker. Søndag kommer Holbækgarden på besøg, der vil være hesteshow i ringen og blive udstillet veteranbiler når Havnedæksparkerne fra Kalundborg og Citroën Veteranbiler kommer på besøg. Markedet lukker søndag klokken 16.00.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk