2. august 2021
Landskabet på det sydøstlige Sejerø bindes sammen af de karakteristiske hegn, der løber langs vejene, over bakkerne og langs kysten. Foto: Kåre Gade
gallery icon

Se billedserie

Landskabet på det sydøstlige Sejerø bindes sammen af de karakteristiske hegn, der løber langs vejene, over bakkerne og langs kysten. Foto: Kåre Gade
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Henrys Hegn både som udstilling og som fotobog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrys Hegn både som udstilling og som fotobog
Kalundborg - 20. juni 2021 kl. 17:30
Af Eva Lyng Johansen

Sejerø Kulturforening gentager sidste års velbesøgte udstilling i en ny ophængning med nye fotografier.

Der er åbning af fotoudstillingen Henrys Hegn på Sejerø Kulturhus og Museum søndag den 27. juni klokken 13-15. Samtidig udkommer fotobogen »Henrys Hegn - et dansk ølandskab«.

Landskabet på det sydøstlige Sejerø bindes sammen af de karakteristiske hegn, der løber langs vejene, over bakkerne og langs kysten. En stor del af disse hegn er sat af gårdejer Henry Larsen og generationerne før ham på Kongshøjsgård.

Journalist og forfatter Kåre Gade har fotograferet hegnene og landskabet omkring dem i skiftende årstider, vejr og vind. Der er ingen mennesker på billederne. Ikke desto mindre er det også en fortælling om mennesker og natur - og om det kulturlandskab, som opstår i mødet mellem de to.

Bogen »Henrys hegn - et dansk ølandskab« rummer over 70 fotografier fra landskabet omkring Mastrup med tekst af Kåre Gade og kommentarer af Henry Larsen. Arkitekt og Mastrup-kender Jan Gehl har skrevet forord.

Besøgende på udstillingen kan købe bogen til en særlig pris.

Udstillingen er støttet af kultur- og fritidsudvalget i Kalundborg Kommune. Bogudgivelsen er støttet af Bestles Fond, Jorcks Fond og Landbrugets Kulturfond.

Udstillingen er arrangeret af Sejerø Kulturhus og Sejerø Kulturforening.

Udstillingen varer fra den 27. juni-15. august i Sejerø Kulturhus og der åbent alle dage.

Kåre Gade har sommerhus på Sejerø, og han er forfatter til flere bøger. Han arbejder i dag som redaktør for Kristeligt Dagblads netmedie Kirke.dk.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk