17. februar 2019
Der er mange smukke blonster i haverne i Birkegården i denne tid. Takket være den gamle brønd, siger Merry Sørensen. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Der er mange smukke blonster i haverne i Birkegården i denne tid. Takket være den gamle brønd, siger Merry Sørensen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Haverne trodsede tørken med vand fra gammel brønd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haverne trodsede tørken med vand fra gammel brønd
Kalundborg - 17. august 2018 kl. 06:02
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den er ikke umiddelbart til at få øje på. Det er heller ikke meningen. Men den har vist sig livsvigtig for en af regionens kendteste attraktioner i år, hvor sommeren ikke alene blev varm, men tørkeagtig hed.

arrow Læs også: Billedserie: Birkegårdens haver startede med en sø

Det handler om en brønd, der har været aktiv siden 1976. I 42 år. Hos Merry og Finn Sørensen på Birkegården findes sådan en brønd, som ifølge sagkyndige aldrig løber tør for vand. Og i en sommer uden nedbør og med mange solrige dage med over 30 graders varme har det været af afgørende betydning for havernes vækst og udseende, at det var muligt at skaffe den fornødne mængde vand, når nu de regntunge vejrguder også holdt sommerferie.

- Brønden blev formelt etableret i 1976, mens Birkegården stadig var et traditionelt drevet landbrug. Den har været i brug, når der har været behov, og det har der i den grad været i år med rekordmange solskinstimer, siger Merry Sørensen.

Brønden er registreret som vandforsyning, og Merry og Finn betaler afgift af forbruget. Men der er ingen andre brugere af brønden, som på den vis er Birkegårdens private guldmine.

Vanding har betydet, at havernes mange forskellige træer, buske, blomster og anden vegetation foruden søerne har holdt sig friske og aktive i hele forløbet i en sæson, der heller ikke på Tågerupvej er set lignende nogensinde.

- Nogle har nok troet, at haverne lå triste og afbrændte hen på grund af sommerheden. Sandheden er, at haverne aldrig har været smukkere endsige frodigere end i år, siger Merry.

Antallet af besøgende til nu bevæger sig i omegnen af 25.000, men Merry og Finn Sørensen håber, at det tal løftes betragteligt, før sommersæsonen slutter midt i september.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk