21. juni 2021
Mobil politistation ved Meny Kalundborg. Foto: Aske Hald Knudstrup
gallery icon

Se billedserie

Mobil politistation ved Meny Kalundborg. Foto: Aske Hald Knudstrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håber på nye oplysinger om dobbeltdrab: - Det er næppe tilfældigt, at det foregik her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håber på nye oplysinger om dobbeltdrab: - Det er næppe tilfældigt, at det foregik her
Opdateret 07. april 2021 kl. 17:51
Kalundborg - 07. april 2021 kl. 17:48
Af Aske Hald Knudstrup

Onsdag eftermiddag var betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi troppet op ved Meny med en mobil politistation.

arrow Læs også: Video og billeder: Politiet beder om hjælp i sag om dobbeltdrab

Håbet var, at nye oplysninger ville blive tilvejebragt omkring dobbeltdrabet på parkeringspladsen samme sted i november sidste år. Tirsdag havde politiet nemlig delt nyt materiale med offentligheden, deriblandt en video, hvor man ser en pistol blive trukket.

- Vi ser jævnligt, at denne type indsats giver noget og får hukommelsen i gang, siger Jesper Engel fra politiets forebyggelsesenhed i Kalundborg, der var ansvarlige for den mobile enhed.

Da Nordvestnyt var forbi klokken 15, havde politiet endnu ikke fået nogen konkrete henvendelser.

Torsdag morgen kunne Midt- og Vestsjællands Politi oplyse, at indsatsen havde ført til et par henvendelser relateret til sagen, hvor det nu skal undersøges, om det fører til nye oplysninger. Begge henvendelser kom fra folk, der tidligere havde været i kontakt med politiet angående sagen.

Politiet svarede »både ja og nej«, da de blev adspurgt, om personen på videoen var en af de fire varetægtsfængslede i sagen, eller om det var en af de yderligere mistænkte.

Mindre kryptiske var de, da snakken faldt på, hvorfor det lige var nu, at efterforskningen havde valgt at tage en mobil politistation i brug.

- Grunden til, at vi står her, er også, at vi ikke er blåøjede omkring, at sagen kan have en relation til Kalundborg, siger Jesper Engel.

Hidtil har de fleste spekulationer om dobbeltdrabet været relateret til kriminalitet i Storkøbenhavn, men en potentiel kobling til Kalundborg er altså stadig på politiets radar, omend intet kan siges med sikkerhed.

- Det er næppe 100 procent tilfældigt, at det foregik her. Så det spor ønsker vi ikke at lukke ned for, siger Jesper Engel.

At politiet nu vælger at »gå ud i næste led af efterforskningen« skyldes også, at de ikke kan hvile på laurbærrene, selv om fire personer allerede er anholdt i sagen.

- Antagelsen er jo, at der er flere involverede, siger en anden af betjentene, Peter Holm.

Derfor tjente den mobile politistation også et andet, mere præventivt formål for kalundborgenserne.

- Vi er her også for at imødekomme folk, der føler sig utrygge, når sagen bliver bragt på banen igen på denne måde, siger Jesper Engel.

Oplysninger om sagen kan gives til politiet på 114 eller 46 35 14 48.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk