23. juni 2021
Kunstsamler og galleriejer Jan Pedersen var flere gange ved at tage sine sko på, men lod sig hver gang afbryde af et nyt kunst-emne, som stjal opmærksomheden fra fodtøjet.Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Kunstsamler og galleriejer Jan Pedersen var flere gange ved at tage sine sko på, men lod sig hver gang afbryde af et nyt kunst-emne, som stjal opmærksomheden fra fodtøjet.Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Galleri Gry er proppet med passion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galleri Gry er proppet med passion
Kalundborg - 05. februar 2017 kl. 11:38
Af Ulrik Reimann

Kalundborg: Jan Pedersen, indehaver af Galleri Gry i sit fødehjem på Gisselørevej 25 i Kalundborg, er både vidende og passioneret.

Man kan sagtens få lov og gå og glo i fred, og det er i sig selv en oplevelse, fordi kunsten er allevegne og ikke bare på de placeringer, hvor »almindelige« mennesker hænger deres billeder. I Galleri Gry er der ikke mange oplagte væg-placeringer tilbage, og for eksempel trapperum og kælderen er også proppet godt op.

Men det er absolut ingen dårlig investering at spørge galleriejeren til råds, og han kan rådgive om billeder i prislaget fra omkring 1100 kroner for »noget ordentligt og unikt« til mere kendte navne på billeder i prislaget med fem cifre.

- Cobra-bevægelsen står for mig som noget helt specielt, siger Jan Pedersen, hvis store kunstsamling også findes på en anden lokal adresse.

I Galleri Gry havde han i starten næsten kun kunst fra egen samling, hvor der i dag er en del kommissionsvarer - altså varer, som han sælger for kunder, malerier, litografier, træsnit, relieffer, akvareller, fotos og anden kvalitetskunst af nyere og ældre dato.

Jan Pedersen sælger også keramik og kunstbøger, og på bordet midt i stuen står der en blandet samling kunst og fem-seks stykker Lise Jonas-keramik. Det er, hvad der er tilbage fra en kasse med 16 dele, nævner Jan Pedersen.

Et af de senest ankomne værker er en Ole Finding, og andre spændende ting er Louise Haugen Sørensen og Alechinsky, som er en af galleriejerens (mange) favoritter.

- Dér står en Maja Lisa Engelhardt i kommission, som lige er kommet ind og er blevet indrammet, siger Jan Pedersen, som er en rigtig god glarmester-kunde!

Louise Hansen, der udstillede på Bispegården i efteråret 2016, er repræsenteret med store værker til omkring 13.000 kroner, og en gouache af Mogens Balle kan erhverves for 18.000. Hans Sørensen og andre fra M59-gruppen er også med i den gode ende prismæssigt.

Langt det meste af kunsten i Galleri Gry er dansk, og en pæn del er lokalt. Der er dog også lidt fra udlandet, fortæller Jan Pedersen og viser et værk af russiske Leo Stepanov og et fransk litografi.

Andre spændende sager er plakater, for eksempel en af Henry Heerup fra 1975, der reklamerede for et arrangement med rødvin, fedtemad og pølse.

Rundvisningen omfatter også værker af Jan Ulrik Friis, Hans Werner Madsen, Louise Haugen Sørensen, Grete Balle og mange, mange andre.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk