15. august 2020
Niels Boserup overtog Saltofte Gods i 1984. Han og Birgitte (til højre) er tredje generation på godset.  Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Niels Boserup overtog Saltofte Gods i 1984. Han og Birgitte (til højre) er tredje generation på godset. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gæsterne indtog Saltofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gæsterne indtog Saltofte
Kalundborg - 18. august 2019 kl. 13:13
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folk fra nær og fjern myldrede til Saltofte Gods, som for første gang deltog i den landsdækkende begivenhed Herregårdenes Dag.

*
Både tredje generation (Birgitte og Niels Boserup) og fjerde (Karen og Hartvig) var på plads, da Saltofte Gods søndag åbnede sine dør og for første gang blev medlem af familien af danske godser, der indgår i Herregårdenes dag - en dag om året.

Den store gårdsplads blev hurtigt fyldt op, og godsejer Niels Boserup anviste andre p-pladser til strømmen af gæster på en dag, hvor regnvejret stort set nøjedes med at udkomme i dråbeform.

Saltofte Gods er ikke blot et storlandbrug med 650 ha, men tegnes tillige af Saltoftehus, der er blevet et anerkendt og respekteret konferencecenter- og kursuscenter, både for rammerne og for et velanskrevet køkken.

Arrangementet tog udgangspunkt i det første loppemarked på Saltofte Gods siden Niels Boserup var dreng. Og nogle af de møbler, der blev solgt, har indgået i hans og familiens hverdag i årtier tilbage, også før Niels Boserup reelt overtog godset i 1984. Loppemarkedet var fordelt på flere bygninger, og der var nok at se til for godsets mange hjælpere.

En af gæsterne købte for 150 kroner en helt igennem traditionel og meget grøn stol.

- Åhja, lød det fra Niels Boserup. Den stol har jeg godt nok siddet på i mange timer som barn.

For to år siden åbnede Saltofte Gods sine døre i forbindelse med åbent landbrug. Så hvorfor herregårdenes dag?

- Birgitte var til møde på Gl. Estrup, herregård i Norddjurs Kommune, i en helt anden sammenhæng, hvor herregårdenes dag også blev omtalt, siger Niels Boserup: - Der kom det frem, at ingen herregårde på Sjælland deltog i denne begivenhed. Det ville Birgitte gerne lave om på. Så i denne weekend er tillige Vognserup og Kragerup Gods med.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk