16. januar 2019
Peter Jørgensen i førerhuset (tv), Ole-Christian Munk Plum i midten og Jan Bo Pedersen (th) på OHJ 38. Foto: Bjarne Robdrup
gallery icon

Se billedserie

Peter Jørgensen i førerhuset (tv), Ole-Christian Munk Plum i midten og Jan Bo Pedersen (th) på OHJ 38. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuld damp på OHJ 38

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuld damp på OHJ 38
Kalundborg - 21. april 2018 kl. 14:31
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I december 2003 gik Peter Jørgensen og driftige jernbane-enthusiaster på Asnæsværket i Kalundborg igang med en total renovering af den gamle damp-kæmpe, OHJ 38, bygget i 1917 på Henschel-fabrikkerne i Kassel. Det var forventningen, at det ville tage jernbanefolket tre til fire år at restaurere det sidste af disse enorme lokomotiver, der var tilbage.

Men der skulle gå 14 år, før OHJ 38 i december sidste år fik ibrugtagningstilladelse og kunne køres til remisen i Høng, hvor Vestsjællands Veterantog, Dansk Jernbane Klub, holder til. 32.000 arbejdstimer var lagt i bestræbelserne på at genskabe et af de stærkeste damp-lokomotiver, der har kørt i Danmark gennem tiderne.

Peter Jørgensen har gennem hele det langstrakte forløb ført logbog over processen. Og der er, forståeligt, også mange følelser i klemme for en maskine, der i bogstaveligste forstand blev pillet fra hinanden.

Nu er tiden kommet, at OHJ 38 skal vises frem. Lørdag for en indbudt kreds, søndag for den store offentlighed:

- Lørdag 28. april kører Vestsjællands Veterantog præsentationstur for et indbudt selskab med damplokomotivet, hvor vi også får lejlighed til at takke OHJ 38-holdet for deres store indsats med at istandsætte lokomotivet, siger pr-ansvarlig, Ole-Christian Munk Plum.

Driftsbestyrer Jan Bo Pedersen fortæller, at der søndag 29. april er afgang for alle interesserede, der vil opleve OHJ 38, fra klokken 10.30 fra Slagelse mod Høng. Og retur til Slagelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk