22. juni 2021
Projektleder Morten Hass Augustesen, her sammen med erhvervschef Jens Lerager og slagtermester Jacob Nielsen i Kordilgade. De tre håber på at kunne genskabe en tradition med fødevaremarkeder i Kordilgade i Kalundborg. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Projektleder Morten Hass Augustesen, her sammen med erhvervschef Jens Lerager og slagtermester Jacob Nielsen i Kordilgade. De tre håber på at kunne genskabe en tradition med fødevaremarkeder i Kordilgade i Kalundborg. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fødevaremarked skal sætte gang i Kordilgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevaremarked skal sætte gang i Kordilgade
Kalundborg - 14. maj 2021 kl. 05:30
Af Thomas Rye

Der bliver masser af lækkerier at hente i Kordilgade i Kalundborg denne sommer. I hvert fald hvis det står til Kalundborgegnens Erhvervsråd, der lørdag den 12. juni skyder det første af en række fødevaremarkeder i gang i gågaden.

Ideen til fødevaremarkedet fik man i erhvervsrådet i fællesskab med slagtermester Jacob Nielsen, og formålet er at give både fødevareproducenter og detailhandlen i Kalundborg et skud vitaminer.

- Der sker en masse i Kalundborg i øjeblikket. Både erhvervsmæssigt og bosætningsmæssigt. Detailhandlen er imidlertid sat på pause på grund af Coronakrisen, og vi er nødt til at holde gang i detailhandlen, hvis Kalundborg også fremadrettet skal være en attraktiv by at bo og arbejde i, siger projektleder Morten Hass Augustsen fra Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Parterne præsenterede konceptet for offentligheden tidligere på året, og siden har Morten Hass Augustesen arbejdet på at finde interesserede fødevareproducenter til markedet.

- Paradoksalt nok er Coronakrisen både med til at hæmme og styrke ideen. På den ene side har mange af producenterne ikke kunnet sælge så meget som de plejer i det forgangne år, hvorfor de meget gerne vil ud og mødes med kunderne. På den anden side har de produceret mindre end normalt, så de har ikke så meget de kan sælge, fortæller projektlederen.

Morten Hass Augustesen er dog optimistisk omkring projektet.

- Vores mål er at kunne stille med otte til ti forskellige fødevareproducenter til hvert marked. Vi er tæt på at have dem vi skal bruge til det første marked, og når vi først er kommet i gang og har vist at det kan bære, bliver det lettere at tiltrække flere, siger han.

Fødevaremarkedet skal sælge lokale specialiteter produceret i Kalundborg Kommune, men hvis fødevareproducenter udenfor kommunen har lyst til at være med, skal de være velkomne, siger Morten Hass Augustesen.

Efter det første marked den 12. juni, er det meningen at markederne skal køre ti lørdage frem i løbet af sommeren. er man interesseret i at deltage i markedet, kan man kontakte Morten Hass Augustesen hos Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk