20. juni 2019
Danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark. Foto: Peter Sørensen
Danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark. Foto: Peter Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtninge mangler frivillige venner i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtninge mangler frivillige venner i Kalundborg
Kalundborg - 20. januar 2019 kl. 13:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige nu mangler flere end 20 flygtninge en ven i Kalundborg. Danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark. Derfor appellerer Multikulturelt Netværk, som Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp står i spidsen for, om at hjælpe de flygtninge, der har fået ophold i Danmark og allerede bor ude i kommunerne.

- Som frivillig kan du være med til at gøre en stor forskel for flygtninges overskud og troen på fremtiden. En frivillig ven kan både være en hjælpende hånd i hverdagen, men også have en stor betydning for at skabe nye netværk for flygtninge, som kan være nøglen til at komme ind i det danske samfund og arbejdsmarkedet, siger Lone Tinor-Centi, der er chef for Dansk Flygtningehjælps Frivilligafdeling.

Hun bakkes op af Sira Støhrmann, der er projektleder for Røde Kors' projekt Venner Viser Vej, som matcher frivillige og flygtninge i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp.

- Gennem vores arbejde ved vi, at det personlige møde mellem flygtning og frivillig kan være helt afgørende. Frivillige danskere kan hjælpe flygtninge med at lære hverdags-Danmark at kende og styrke deres muligheder for at klare sig godt i det danske samfund, siger Sira Støhrmann.

Individuelle venskaber
Som frivillig ven eller netværksperson kan man hjælpe med at skabe et lokalt netværk. Man kan træne hverdagsdansk, hjælpe med NemID eller måske invitere på besøg i fodboldklubben.

Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp oplever en stor efterspørgsel blandt kommunens flygtninge efter frivillige venner og netværkspersoner. Det er både enlige flygtninge og familier, som søger venner. Derfor kan man som frivillig både melde sig alene eller sammen med sin familie.

Når man er blevet matchet, bestemmer man selv, hvad man vil lave sammen. Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp opfordrer dog til, at man ses regelmæssigt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk