21. juli 2019
Fire unge blev onsdag fremstillet ved Retten i Holbæk, tiltalt for at have begået et overfald på Bredgade i Kalundborg  sidste år. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
Fire unge blev onsdag fremstillet ved Retten i Holbæk, tiltalt for at have begået et overfald på Bredgade i Kalundborg sidste år. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire risikerer udvisning af Danmark for knivoverfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire risikerer udvisning af Danmark for knivoverfald
Kalundborg - 21. februar 2019 kl. 12:59
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kneb både med hukommelsen og lysten til at udtale sig, da Retten i Holbæk onsdag tog hul på en sag, om et overfald, der fandt sted på Bredgade den 16. september sidste år.

Fire er tiltalt i sagen. Den yngste er en 16-årig dreng fra Kalundborg, mens de tre medtiltalte er to mænd på 18 og 20 år fra Odense samt en 19-årig mand med adresse i Schweiz.

Ifølge anklageskriftet fandt overfaldet sted ved 19-tiden. Forurettede kom kørende ad Bredgade i Kalundborg, og holdt tilbage for rødt lys i krydset til Vænget. Her kørte en bil ind foran forurettedes bil. En eller flere personer steg ud af bilen, og forurettede blev slået med et bat i panden og på knæet. Derudover blev han stukket to gange med en kniv. Dels i hånden og dels i låret tæt på lysken.

De nærmere omstændigheder var dog svære at få klarlagt, og de to vidner som onsdag afgav forklaring i retten hjalp ikke meget til at få opklaret hændelsesforløbet. Begge måtte have flere påmindelser fra såvel dommer som anklager, om at man var forpligtet til at afgive forklaring i retten og ellers kunne blive straffet, og begge havde problemer med at huske detaljer fra episoden.

- Da de stod ud af bilen, og jeg så de havde knive begyndte adrenalinen at pumpe i kroppen og det hele blev sort, forklarede forurettede.

Ifølge den 16-årige kalundborgenser bundede episoden i noget uvenskab mellem ham og en lokal gruppering.

- Der er en gruppe af lokale unge, som tror de styrer byen. De har tidligere overfaldet mig, hvorfor jeg i en periode havde opholdt mig i Odense, forklarede han.

Den 16-årige erkendte at have stukket forurettede med en kniv.

- Han kom hen og rev mig ud af bilen og slog mig. Så gik han tilbage mod bilen, og jeg hørte en råbe tag skydevåbnene frem. Jeg stak ham i selvforsvar, sagde den 16-årige.

Der forventes at falde dom i næste uge. Kendes de fire skyldige i overfaldet vil anklageren have dem udvist af Danmark.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk