22. januar 2019
Den nye portrætfilm »Væbnet med ord og vinger« om digteren Michael Strunge vises i Kulturhus Gimle.Foto: Lars Gundersen
Den nye portrætfilm »Væbnet med ord og vinger« om digteren Michael Strunge vises i Kulturhus Gimle.Foto: Lars Gundersen
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Film om Michael Strunge i Gimle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Film om Michael Strunge i Gimle
Kalundborg - 14. september 2018 kl. 21:13
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gimlee:dox viser, i samarbejde med Kalundborg Folkeuniversitet, den nye portrætfilm »Væbnet med ord og Vinger« fra 2018, om digteren Michael Strunge (1958-1988).

Det sker onsdag den 3. oktober klokken 19 i Kulturhus Gimle i Føllenslev.

I Kulturhus Gimle kommer også instruktør Torben Skjødt Jensen.

»Væbnet med ord og Vinger« er en dramadokumentarisk rejse gennem Michael Strunges liv og univers.

Filmen kommer igennem mange vigtige aspekter af hans liv og forfatterskab i en alsidig blanding af interviews med venner, kærester, familie og forfatterkolleger, som giver deres personlige fortællinger fra hans opvækst i Hvidovre, ungdomslivet og hans liv i det indre København samt gamle optagelser fra hans oplæsninger af egne digte.

På billedsiden vises kunstneriske sekvenser, fortolket af skuespillere fra Aarhus Teater, fra han klæder sig ud som androgyn, over punkfester i undergrundsklubberne og fra toget til Berlin, hvor han skal til en David Bowie-koncert og hvor han møder sin sidste kæreste.

Filmen tegner et portræt af Michael Strunge fra opvæksten Hvidovre, hans forhold til punk musik, kunst, politik, kærligheden og ikke mindst til døden og hans vej til at blive centrum for en ny generation af unge digtere i begyndelsen af 1980'erne.

Michael Strunge blev et spejl for netop denne generations identitet og livsform, mens han selv kæmpede med maniodepressivitet og angstpsykotiske anfald, der i sidste ende i et anfald af mani, i en alder af 27 år, kastede sig ud fra et vindue på 4. sal i sin lejlighed i København.

Filmen er også et portræt af Michael Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning lever videre i nye, unge generationer langt fra den tid, de er skabt i.

Instruktør Torben Skjødt Jensen har lavet en række kunstportrætter. Blandt andre af filminstruktøren Carl Th. Dreyer, maleren Hans Henrik Lerfeldt, forfatteren Kirsten Thorup med flere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk