24. februar 2020
For andet år i træk inviterede Jørgen og Inger Andersen indenfor i deres have på Sandlodsvej på Røsnæs i forbindelse med Det Danske Haveselskabs store havefestival. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

For andet år i træk inviterede Jørgen og Inger Andersen indenfor i deres have på Sandlodsvej på Røsnæs i forbindelse med Det Danske Haveselskabs store havefestival. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival med udsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival med udsigt
Kalundborg - 25. august 2019 kl. 17:25
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Festivaler er oppe i tiden, men det er ikke alle festivaler som betyder høj musik og masser af alkohol.. Weekenden bød således på en af de mere stilfærdige af slagsen, da Det Danske Havefestival inviterede til den årlige havefestival.

I forbindelse med festivalen blev der åbnet op for haver i hele landet, så nysgerrige kunne komme på besøg og besigtige haverne.

I Kalundborg Kommune kunne man blandt andet opleve den fantastiske udsigt ud over Kalundborg Fjord fra Inger og Jørgen Andersens have på Sandlodsvej.

Ægteparret har boet på adressen i 35 år, men det er kun andet år at Inger og Jørgen Andersen åbner deres have i forbindelse med havefestivalen. Haven er dog også åben for gæster til hverdag i forbindelse med at Inger Andersens keramikværksted holder åbent.

- Det er ikke alle, som har lyst til at invitere fremmede ind i deres have, men vi har mødt mange spændende mennesker på den måde gennem årene, ogar har kun haft gode oplevelser med det, fortæller Inger Andersen, mens hun viser rundt på grunden.

Haven er på omkring 3.000 kvadratmeter med græs. Dertil kommer de mange bede med forskellige blomster.

- Det er en helt almindelig have, med de samme slags blomster og planter som man finder i andre haver. Jeg kan dog godt lide, at samle de enkelte blomster i hver deres bed. Det holder haven mere enkelt og ren synes jeg, fortæller Inger Andersen.

Det er ikke kun planter, som man kan opleve i haven på Sandlodsvej. Hver sommer har Inger Andersen en udstilling af kunstværker i haven. I år er det en række af kunstneren Hanne Tønnesens stenværker som er udstillet.

Haven har dog i år ikke været helt så velbesøgt som Inger Andersen gerne havde set.

- Vejret er faktisk for godt denne weekend. Jeg tror mange har valgt at de hellere ville bruge weekenden på stranden frem for at tage på havevisit, mener keramikeren.

Udover den åbne have på Sandlodsvej, var Fuchsiagården ved Hallebyore også med i årets havefestival.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk