25. marts 2019
Det går godt på integrationsområdet for Jobcenter Kalundborg, der har fået national anerkendelse for sin indsats. Foto: Eva Lyng Johansen.
gallery icon

Se billedserie

Det går godt på integrationsområdet for Jobcenter Kalundborg, der har fået national anerkendelse for sin indsats. Foto: Eva Lyng Johansen.
Foto: Foto: Eva Lyng Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre flygtninge: To i år og nul i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre flygtninge: To i år og nul i 2019
Kalundborg - 12. juli 2018 kl. 10:35
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blæser bestemt ikke nogen flygtningestrøm ind over Danmark længere - og da slet ikke over Kalundborg. I år har Kalundborg Kommune modtaget to syriske flygtninge, og der kommer ikke flere. I 2019 står vi til slet ikke at få nogle.

Der kan dog stadig ske familiesammenføringer, understreger arbejdsmarkedschef i kommunen Jens Folman. De færre flygtninge efterlader ikke et tomrum rent arbejdsmæssigt for Jobcenter Kalundborg. Medarbejderne bliver bare rykket over og laver noget andet, forklarer han.

- Vi tilpasser løbende, så når vi nu har vi færre flygtninge, har vi bare nogle medarbejdere, der flyttes til et andet område, siger han.

Med flygtningetilgangen stilnet af, gør arbejdsmarkedschefen en form for status siden de store flygtningestrømme i 2015/2016.

- Det har været en politisk prioritering at få spredt flygtningene ud over kommunen. Det er gået ret godt og vi har i det hele taget været godt med rent boligmæssigt, siger han og fortsætter:

- Men generelt har det været en stor udfordring, og vi startede lidt skidt ud. Men vi er kommet meget bedre med nu, siger han.

På det seneste har Jobcenter Kalundborgs indsats faktisk modtaget flere anerkendende skulderklap. Finansministeriet og Integrationsministeriet har været på besøg og sidstnævnte har tildelt Kalundborg bonusmidler i millionklassen.

Derudover blev Jens Folman, som repræsentant for en kommune, der har gjort det godt på integrationsområdet, udvalgt til paneldeltager på Integrationstopmøde 2.0, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt på Marienborg den 8. juni.

Pt. er der omkring 350 voksne med flygtningestatus i Kalundborg, oplyser teamleder i jobcentret Qerim Selmani. Heraf modtager 163 ydelser som enten jobparate (132) eller aktivitetsparate (31). 105 er i arbejde eller under uddannelse, mens 79 er selvforsørgende, eksempelvis gennem deres ægtefælle.

- I 2016 var der 330, der modtog ydelse, så der er sket en halvering siden dengang. Generelt går det godt og flere og flere kommer i arbejde eller uddannelse, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk