26. september 2021
Formand for Kalundborg Turistforening Hans-Henrik Nielsen byder velkommen til de mange fremmødte, som tirsdag aften deltog i turistforenings arrangement, der handlede om AP Pensions planer om et byudviklingsprojekt i Kalundborg, og de konsekvenser dette kan få for bymidtens fremtid. Foto: Thomas Olsen
Formand for Kalundborg Turistforening Hans-Henrik Nielsen byder velkommen til de mange fremmødte, som tirsdag aften deltog i turistforenings arrangement, der handlede om AP Pensions planer om et byudviklingsprojekt i Kalundborg, og de konsekvenser dette kan få for bymidtens fremtid. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et overgreb mod bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et overgreb mod bymidten
Kalundborg - 27. juli 2021 kl. 19:29
Af Thomas Rye

Upolitisk og med det formål at informere og skaffe svar. Sådan beskrev formand for Kalundborg Turistforening Hans-Henrik Nielsen på forhånd formålet med tirsdag aftens byvandring i Kalundborg, der var blevet til på baggrund af det stort anlagte byudviklingsprojekt, som er kommet til veje i et samarbejde mellem AP Pension og Kalundborg Kommune.

arrow Læs også: Utilfredshed med midtby-planer sendt til Ankestyrelsen

Byvandringen var dog kun lige begyndt, da formanden klart gav udtryk for sin egen holdning til projektet.

- Jeg er glad for at vi i aften kan samles så mange her på Klostertorvet, så længe vi altså stadig har et torv at samles på, sagde Hans-Henrik Nielsen, der tilføjede at i hans øjne havde det været bedre at finde et andet sted i Kalundborg at bygge, hvilket udløste bekræftende råb og spredte klapsalver blandt de knapt 200 tilhørere.

Efterfølgende gav Hans-Henrik Nielsen ordet til først Palle Bruun Olsen og derefter Hermann Hansen. Sidstnævnte er en erklæret modstander af byudviklingsprojektet, og det lagde han på ingen måde skjul på i sit indlæg.

- Vi er en gruppe borgere, som synes at der er et overgreb, der er ved at ske her i midtbyen, sagde Hermann Hansen blandt andet.

Hans-Henrik Nielsen stod dog fat på, at Kalundborg Turistforening er upolitisk.

- Foreningen har ikke taget stilling til byudviklingsprojektet, og aftenens arrangement var tænkt som et upolitisk arrangement. Det er korrekt, at vi på forhånd godt vidste at Hermann er modstander af projektet, men han er den som kender dette område bedst, og vi har ikke blandet os i hvad hverken han eller Palle brugte deres taletid til, sagde formanden, der dog erkendte at han personligt ikke er tilhænger af AP Pensions planer for Kalundborg.

- Jeg frygter for, hvad byudviklingsprojektet vil betyde for turismen i fremtiden. Jeg synes, at der er for mange spørgsmål vi ikke kan få svar på. Mine holdninger skinnede måske for tydeligt igennem i mit indlæg, sagde han.

arrow Stor interesse for bymidtens fremtid
27. juli 2021 kl. 19:31 Opdateret: kl. 19:31
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk