15. maj 2021
På trods af Covid-19 kom Kalundborg Kommune alligevel styrket ud af 2020, forklarede borgmester Martin Damm på onsdagens møde i Kommunalbestyrelsen.  Foto: Per Christensen
På trods af Covid-19 kom Kalundborg Kommune alligevel styrket ud af 2020, forklarede borgmester Martin Damm på onsdagens møde i Kommunalbestyrelsen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et næsten mirakuløst årsregnskab: Se hvorfor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et næsten mirakuløst årsregnskab: Se hvorfor
Kalundborg - 26. marts 2021 kl. 05:44
Af Thomas Rye

Borgmester Martin Damm (V) gennemgik onsdag aften på kommunalbestyrelsesmødet Kalundborg Kommunes årsregnskab for 2020.

Regnskabet viste, at Kalundborg Kommune kom ud af 2020 med et overskud på 204,0 millioner kroner, hvilket er 59,4 millioner kroner mere end der oprindeligt var budgetteret med.

- Tager man alle indtægter minus alle udgifter, afdrag på lån og andet, så ender vi på mirakuløs vis op med 7.000 kroner til overs. Det er helt utroligt at ramme så tæt på nul, når man tænker på, at det er ud af beløb i størrelsesordenen omkring 3,5 milliarder, sagde borgmesteren.

Resultatet skyldes, at Kalundborg Kommune har brugt overskuddet på at afdrage på en række lån.

- Da vi ikke har taget nye lån, er vi dermed kommet finansielt styrket ud af 2020, sagde Martin Damm.

Faktisk er resultatet noget bedre end forventet, da man oprindeligt lagde budgettet for 2020.

- Vi kommer ud af året væsentligt bedre, end vi havde budgetteret med. Hvis vi skal forklare det med den meget brede pensel, så skyldes det Covi-19, sagde Martin Damm og fortsatte:

- Da epidemien indtraf forventede man en væsentligt større ledighed. For at imødekomme det, fik kommunerne udbetalt et større tilskud til at dække de forventede udgifter. Imidlertid gik det Kalundborg væsentligt bedre på dette område, så derfor ender vi med en bedre økonomi, forklarede han.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk