21. juni 2021
Der skal bruges kilometervis af hegn, masser af vagter, og det vil udløse et kæmpestort, logistisk puslespil -  en helt anden festivalform - hvis styregruppen bag Kalundborg Rock?er vælger at holde festival i sektioner til august.Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Der skal bruges kilometervis af hegn, masser af vagter, og det vil udløse et kæmpestort, logistisk puslespil - en helt anden festivalform - hvis styregruppen bag Kalundborg Rock?er vælger at holde festival i sektioner til august.Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En festival hegnet ind i sektioner og restriktioner: Helt sindssyg udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

En festival hegnet ind i sektioner og restriktioner: Helt sindssyg udfordring
Kalundborg - 12. maj 2021 kl. 19:40
Af Stefan Andreasen

Der skal bruges kilometervis af hegn, mange flere vagter, og det vil udløse et kæmpestort, logistisk puslespil - en helt anden festivalform - hvis styregruppen bag Kalundborg Rock'er, i stedet for at aflyse, vælger at holde festival i sektioner 20.-21. august.

Med maksimum 5000 gæster og inddeling i ti sektioner, vil den alternative festival-opbygning være helt ubetrådt land og en kæmpe logistisk udfordring, fastslår talsmand Johnny Elmelund.

Styregruppen har givet sig selv en tænkepause frem til lige før pinse, før det besluttes, om der skal være festival, eller den skal udsættes til 2022.

Der skal opstilles modeller og budgetter for, hvordan festivalpladsen vil kunne opbygges med sektioner og ekstra hegn, toiletvogne, mad- og ølboder og vagtfolk, musik-programmet tilrettelægges, og billetsystemet indrettes.

- Det bliver en sindssygt stor logistisk udfordring for os, et kæmpe puslespil, hvis vi skal lave sektions-opdeling. Det er et helt andet festival-koncept, end vi plejer, fordi der kun vil være sektionerne og scenen. Det minder mere om en openair-koncert, siger Johnny Elmelund.

- Vi vil hverken gå på kompromis med gæsternes sundhed eller moder-klubbernes økonomi. Derfor er vi så grundige lige nu. Hvis vi kan se, at vi ikke kan magte at efterleve restriktionerne, eller der er risiko for, at klubberne går konkurs bagefter, så går vi ikke videre med arbejdet. Så udskyder vi festivalen til 2022, siger talsmanden.

På landkortet

- Omvendt - hvis der er en måde, så vi kan være med til at genåbne vores by kulturelt og markere festivalen og Kalundborg på landkortet, så vil vi gerne gøre arbejdet. Hvis der snart kommer noget ud om retningslinjerne, så vi kan se, at det peger i den rigtige retning, så vil vi gerne give det her noget mere tid, før vi beslutter os endeligt.

- Vi er allesammen drevet af, at have arbejdet med frivillighed i mange år. Vi har et unikt sammenhold, det er vores kendetegn, og vi vil rigtigt gerne have stablet den her folkefest på benene i Kalundborg, siger Johnny Elmelund.

Styregruppen forestiller sig to dage med koncerter fra kl. 11, hvor den sidste koncert begynder kl. 21.30 og slutter kl. 23.

Umiddelbart vil der blive tale om 10 sektioner med 500 publikummer i hver - sektioner i en vifte op imod scenen.

Hver sektion er en stor ekstra omkostning for projektet.

Håb om lempelse

Johnny Elmelund håber dog, at der i august vil være lempet på restriktionerne, så der må være 1000 personer i hver sektion.

Nogle af sektionerne vil blive udelukkende med siddende publikummer.

På den måde er arealkravet mindre pr. person, og der vil kunne være endnu flere i sektionen.

Hver sektion skal i princippet indrettes som en separat festivalplads med egne ind- og udgange, toiletter, øl- og madboder; indhegnet med et højt hegn, og hvor der skal være en afstandsvej imellem hver sektionen.

Mange flere vagter

- Vi vil få store ekstra udgifter til hegn, toiletvogne og boder. Også til professionelle vagter. Jeg vil tro, at vi skal bruge tre gange så mange professionelle vagter, det vil sige cirka 100, som vil kunne tage ansvar, hvis noget går galt i håndteringen af retningslinjerne i sektioner, siger Johnny Elmelund.

Dertil kommer mange ekstra, frivillige vagter.

Styregruppen vil køre med et ekstremt forsigtigt budget, det vil sige at alle udgifter, blandt andet til musik og sektioner, skal kunne dækkes ind af billetsalget.

Musikbudgettet vil blive lavere, og der vil formentlig blive indført differentierede billetpriser, som i teatret.

- Man vil få mindre for pengene, fordi retningslinjerne medfører et meget dyrere koncept, hvor vi må lukke færre mennnesker ind, siger Johnny Elmelund.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk