21. april 2019
En 31-årig mand fra Slagelse blev onsdag idømt ti måneders fængsel ved Retten i Holbæk. Manden nægtede sig dog skyldig, og forklarede at han bare havde villet advare tre børn mod en mand som han selv var bange for. Foto: Mie Neel
En 31-årig mand fra Slagelse blev onsdag idømt ti måneders fængsel ved Retten i Holbæk. Manden nægtede sig dog skyldig, og forklarede at han bare havde villet advare tre børn mod en mand som han selv var bange for. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dømt for at true og afpresse tre børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dømt for at true og afpresse tre børn
Kalundborg - 20. september 2018 kl. 12:58
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 31-årig mand fra Slagelse blev onsdag idømt 10 måneders ubetinget fængsel, for at have forsøgt at afpresse penge fra tre børn på en adresse i Jerslev.

arrow Læs også: Tiltale: Mand udsatte søskendeflok for pengeafpresning

Den 31-årige forklarede i retten, at han af en bekendt havde fået at vide, at han skulle køre ud til huset, og spærre det af, da husets beboere ikke havde betalt den bekendte det, som de skyldte ham for huset.

Den 31-årige sagde, at han havde fået at vide, at ingen ville være hjemme.

I huset var der imidlertid tre børn på 18, 15 og 12 år. Den 31-årige fortalte børnene, at de skulle betale gælden til hans bekendte.

- Jeg prøvede at advare dem om ham. Det var venligt ment, jeg var jo selv bange for ham. Desværre opfattede de det som en trussel. Jeg skulle slet ikke have været der, sagde den 31-årige.

Børnene opfattede ikke den 31-årige som spor venlig.

- Han var agressiv og truende, men jeg prøvede at være positiv og imødekommende for at afvæbne situationen. På et tidspunkt trak han mig med ud i køkkenet. Han åbnede sin jakke, og viste mig en pistol. Den var sort og større end de pistoler, som man normalt ser politiet med. Han sagde: »Tror du, at det her er for sjov«, fortalte den 15-årige dreng, der var tydeligt mærket af at skulle fortælle om episoden.

Politiet anholdt den 31-årige samme aften, og han har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Han nægtede at skulle have haft en pistol med på adressen i Jerslev, men i hans hjem fandt politiet to splatterpistoler, som de konfiskerede.

Retten valgte at idømme den 31-årige 10 måneders ubetinget fængsel. Han havde i forvejen to domme for vold og trusler på sin straffeattest, og var blevet løsladt fra sin seneste afsoning kun tre måneder før episoden i Jerslev.

Den 31-årige udbad sig betænkningstid om, hvorvidt han vil anke dommen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk